Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
podia
Landbouwbelang

gegevens
Adres:Biesenwal 3
6211AD Maastricht
Provincie:Limburg
Land: Nederland
Telefoon:043-3212411
Email:landbouwbelang@gmail.com
Website:http://www.landbouwbelang.com

plattegrond
agenda
Geen shows gepland in deze zaal...
Concert historie

info
Het Landbouwbelang, Maastricht
Culturele vrijplaats Het Landbouwbelang ontstond in het voorjaar van 2002. Krakers namen de leegstaande graansilo in gebruik en creëerden zo een plek waar jong en oud terecht kan om zich creatief te uiten en elkaar te ontmoeten. Anno 2005 wonen er acht mensen en bruist het complex van de activiteit.

Terwijl projectontwikkelaars, beleggers, politiek, banken en eigenaar gemeente Maastricht maar geen overeenstemming konden vinden over de bestemming en ontwikkeling van de oude graansilo Het Landbouwbelang, nam een groep doortastende studenten en kunstenaars het heft in eigen handen. Voor het gemak sloegen ze de bureaucratische weg over en realiseerden ze zelf vrijwillig een culturele vrijplaats. Hun motivatie: "De snelgroeiende en zich culturele hoofdstad noemende stad Maastricht heeft sterk de behoefte aan een plek waar zich op een laagdrempelige manier veel culturele initiatieven kunnen ontwikkelen". De royaal aanwezige ruimten, de mogelijkheden van het gebouw en de vrijheid werden en worden beschikbaar gesteld als werkruimtes, voor exposities, publieke ruimte, concerten en feesten of als repetitieruimte voor mensen die daarvoor nergens anders terecht kunnen.

Wonen, werken en cultuur

De acht vaste bewoners van Het Landbouwbelang organiseren zelf ook allerlei culturele activiteiten en projecten, zoals toneelavonden, concertjes, feesten, open podia, exposities etc. Dat de culturele broedplaats in een behoefte voorziet blijkt uit het feit dat steeds meer mensen en initiatieven hun weg naar Het Landbouwbelang weten te vinden. Stichting Demotech (projecten voor het milieu en tegen armoede in de derde wereld) verhuisde in de zomer van 2004 naar Het Landbouwbelang. Om de contacten met de buurt en de stad te verstevigen, organiseert Het Landbouwbelang eens per jaar een grote Open Dag.







© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact