BLOK 1A


Naam : BLOK 1A
Genre : Punk
Land : Nederland
Website : http://www.blok1a.nl/

Discografie

BLOK 1A
Execution
2008

BLOK 1A
Violent City
2004
Krijz Recordz
BLOK 1A
Trustless Society
2003
Krijz Recordz

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

Allerlaatste show Blok1a 19-08-08 / Nieuws / 15 reactie(s)
BLOK 1A naar Amerika 22-11-06 / Nieuws / 24 reactie(s)
Blok 1A komt binnenkort met nieuw album 28-09-06 / Nieuws / 12 reactie(s)
Laatste optredens Dekker met Blok 1A... 30-05-06 / Nieuws / 8 reactie(s)
Nieuwe Bassist BLOK 1A!!! 24-03-06 / Nieuws / 0 reactie(s)
Alle 7 artikelen

Bekijk ook op myspace.com/blok1a

Bekijk ook op punkrockers.com/blok1a

Biografie
BLOK 1A is een punkband uit omgeving Rotterdam. Snelle rifjes en beukende deunen knallen je om de oren met hun (hardcore-)punk sound!
Onderwerpen als oorlog, terrorisme en de (internationale) regering laten ze niet links liggen. Ook een dosis pretpunk komt voorbij want het is natuurlijk niet alleen kommer en kwel.
BLOK 1A heeft het podium gedeeld met o.a. GBH, The Casualties, Menace, Blood or Whiskey, Funeral Dress, The Swellbellys, The Partisans en natuurlijk onze eigen locale helden Disturbance, Die Nakse Bananen, Antidote, No Hoodlums en nog veel meer. Als het aan ons ligt met nog veel meer internationale en nationale bands!

Geschiedenis
Begin 2002 starten 4 plattelandspunkers een punkband, genaamd “De Taliband”. Het eerst jaar nog veranderd de band van naam, en van bandleden. Deef (Die Nakse Bananen) neemt de plaats van drummer Mark in.
Na hun eerste optreden in stamkroeg “De Baroeg”, verlaat zanger Mervin de band. Iwan die bekend stond meer voor het podium te staan dan erop neemt zijn plaats in.
Na het eerste jaar verlaat bassist Peter, BLOK 1A ook. Dekker (ex-The Stinkvingers), ruilde zijn microfoon in voor de basgitaar.
De komende maanden werd er aan een demo gewerkt. In de zomer van 2003 werd deze demo opgenomen door Hak Attack en Kees van Bemmel. Dit neemt plaats op het podium van De Baroeg als een soort live optreden zonder publiek.
Twee Maanden later brengen ze de demo uit onder de naam “Trustless Society”. Tot vandaag de dag zijn er rond de 150 demo’s verkocht en hij is nog steeds verkrijgbaar.
Eind 2003 speelt BLOK 1A als afsluiter op het “wereldrecord poging zo veel mogelijk punkbands in 24 uur”, Wat eindigt in een chaos op het podium mede door de organisatoren van het festival.
In 2004 betreden ze diverse kleine en grotere podia door Nederland o.a. 013.
BLOK 1A werkte ondertussen aan nieuwe nummers voor een hun debuut album. In augustus was het dan zo ver, in de studio van de Popcentrale in Dordrecht nemen ze in 2 dagen 17 nummers op die ze zelf uitbrengen. BLOK 1A’s debuut album krijgt de naam “Violent City”, die ze in oktober releasen in De Baroeg.
Eind 2004 staat BLOK 1A nog op 3 verschillende compilatie cd’s uit Amerika, Engeland en Schotland.
In 2005 zal BLOK 1A ook nog stevig aan de weg timmeren door op te treden in
binnen- en buitenland.

Discografie

Eigen Materiaal
2003 – demo // Trustless Society. 7 nummers
2004 – album // Violent City . 17 nummers

Compilaties
2003 – Sick of talk records // Punk is dead and it’s your fault (USA)
2004 – Stretch Records // a tribute to Sutherland (Engeland)
2005 – Stranded records // Confirm or Die (Schotland)

BLOK 1A:
Iwan - Shouts
Wilco - Guitar and back up screams
Jacco- Bass and back up screams
Deef de Kanarie - Drums and Mountainbike




























© copyright 2002 - 2018 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew