Mr. Wallace


Naam : Mr. Wallace
Genre : Ska
Land : Nederland
Website : http://www.mrwallace.nl/nl/

Discografie

(Geen albums gevonden)

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)

Sinds het voorjaar van 2010 knalt Mr. Wallace in volle vaart door Nederland. Retestrak, uptempo en met een poppy feel die je sinds No Doubt en the Selecter niet meer hebt gehoord speelt deze band overal de zalen plat.

Zangeres Renske de Boer en bassist Rudmer Gietema kwamen met het plan om een eigen ska band te beginnen. Het bezoek aan verschillende ska-feestjes heeft hen enthousiast gemaakt en het leek ze wel wat om zélf de muzikale gangmaker te zijn. Na enkele dagen had Renske de eerste muzikale ideeën klaar en met behulp van een akoestische gitaar en een keyboard kregen de nummers hun vorm. Een repetitie met de volledige band werd gepland en al snel waren de eerste nummers een feit. Binnen twee maanden werd een complete set geschreven en werd 'Knocked Up', de eerste single, opgenomen.

Vanaf de eerste optredens is het duidelijk dat de band een succesformule bezit: een opvallend goede zangeres, een knallend blazersduo, funky toetsenist en überstrakke ritmesectie, gecombineerd met een enorme hoeveelheid enthousiasme. Vroeg in het bestaan van de band doet de kans zich voor om in het voorprogramma te spelen van Def P en de Beatbusters. Deze kans wordt met twee handen aangegrepen en in een afgeladen Poppodium Romein te Leeuwarden valt de band op bij Jasper Bax van BOOMBAX Boekingen & Management. Er blijkt een gemeenschappelijke klik te zijn en al snel neemt hij de band onder zijn hoede. Dit samenwerkingsverband blijkt een succes en zorgt voor vele goed ontvangen shows in de rest van Nederland en brengt de band zelfs over de Belgische grens.

In het hierop volgende jaar profileert Mr. Wallace zich als een veelbelovende ska band. Er wordt indruk gemaakt op festivals als de Zwarte Cross en grote popzalen als de Melkweg, de Oosterpoort en Paradiso worden steevast op hun kop gezet. De band wordt uitgenodigd door de 3FM studio’s en ook worden succesvolle showcases gespeeld tijdens Eurosonic in hometown Groningen. Als kers op de taart worden verschillende popprijzen in de wacht gesleept. Met geplande studio opnames in het begin van 2012 belooft ook dit een goed jaar te worden waarin Mr. Wallace haar reputatie als bijzonder energieke en strakke feel-good-band waar gaat maken.

© copyright 2002 - 2018 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew