Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Smith Street Band - Throw me in the river

07-10-14 12:26:00 / door pureandsimple / band: The Smith Street Band / album: The Smith Street Band - Throw me in the river (2014)

The Smith Street Band - Throw me in the river

CD van de week Week 41 2014

Het Australische The Smith Street Band is een behoorlijk productieve band die sinds de Don't Fuck With Our Dreams EP van vorig jaar ineens de wind vol in de rug heeft. De heren touren de hele wereld rond met allerlei hippe namen (zoals momenteel met Menzingers –> 7 oktober in Antwerpen, 8 oktober in Amsterdam) en hebben ook maar weer eens een nieuwe plaat uitgebracht. Opvallend is daarbij vooral de kwaliteit van al die releases: de muziek heeft helemaal niets te lijden onder de hoge output-rate. Alles wat deze gasten hebben uitgebracht is goed. Zo ook Throw me in the River.

Terwijl het hele folkpunk gebeuren duidelijk over z’n hoogtepunt heen is, Springsteen niet meer cool is in punkrock-land en Against Me! niets meer met het genre van doen heeft, zwemmen Wil Wagner en z’n mannen goed tegen de stroom in. Waarom ook niet? Na No One Gets Lost Anymore (2011) wisten al veel mensen hoe goed deze band is en dat het genre eigenlijk nog gewoon best wat te bieden heeft. Het mag gezegd worden: The Smith Street Band behoort sinds een paar jaartjes tot de toplaag van het genre. En gaat waarschijnlijk ook op de grotere festivals hoge ogen gooien. Net zo goed voor de Chuck Ragan, Frank Turner en Andrew Jacksons Jihad liefhebbers als voor kids into The Menzingers, Bomb The Music Industry! en Restorations. Maar eigenlijk waren die ‘groepen’ sowieso altijd al een en dezelfde. Hou jij van een ietwat voller Frank Turner geluid dat tekstueel net zoveel te bieden heeft, opgewekt en vrolijk klinkt én met een Aussie-tongval? Slaap er niet op: deze band gaat alleen maar groter worden.

Score: 77/100

<< Iron Reagan - The Tyranny of Will Sick Of It All - Last Act of Defiance >>

Reacties

Gepost door: supermuys Gepost: 09-10-14 09:35:35
Was gisteren wederom erg gaaf in Paradiso! benieuwd naar deze nieuwe plaat
Gepost door: cowboyhenk Gepost: 09-10-14 21:15:15
Eerste vrijgegeven nummer is veelbelovend. Die plaat mag van mij wel komen!
Gepost door: cleany Gepost: 12-10-14 21:23:42
Voor mij was dit een van de verrassingen op Groezrock dit jaar.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact