Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Smash The Statues - Rise to the Occasion

22-07-14 10:28:00 / door pureandsimple / band: Smash The Statues / album: Smash The Statues - Rise to the Occasion (2014)

Smash The Statues - Rise to the Occasion

“Onkruid vergaat niet”, dacht ik toen ik hoorde dat STS weer bij elkaar was gekomen. Hoewel de releaseshow alweer een maandje of twee achter ons ligt, moest deze 10” natuurlijk nog even bij PUNX door de mangel gehaald worden. Daarbij wilde ik openen met iets over occasions (de auto), maar dat doe ik toch maar niet. Laten we het op PUNX.nl even over muziek hebben voor de verandering!

Aan hun kenmerkende melodieuze hardcorepunkrock meets skatepunk (met semi-heldere ‘lompe boer-zang’ van Tom en ‘echte mannen-schreeuw’ van Matthias) met politiek geladen teksten is na de 'pauze' niets veranderd. Alle nummers zouden zo op de vorige full length - die ik erg goed vond - hebben kunnen staan. Daarbij wil ik even melden dat ook ik de titel “On Ne Matraque Pas l'Imagination” (men slaat de verbeelding niet met de gummiknuppel) even gegoogled heb. Sowieso de beste track van de vier trouwens.

De hedendaagse mensenrechtensituatie is nog altijd de inspiratiebron wat betreft de teksten. Interesse in duurzaamheid is klaarblijkelijk ietwat minder in het vizier gezien deze 10” maar aan een kant bespeelbaar is (met een ‘etched b-side’). Maar natuurlijk wel erg cool gedaan allemaal en een goede compensatie voor de ietwat suffe hoes.

De vorige full length kun je trouwens her en der voor een prikkie kunt oppikken. Ik zou het doen, want STS is en van ‘s Neerlands meest interessante bands als het om melodieuze hardcorepunk/ skatepunkrock gaat. En deze release - waarbij er voor iedere verkocht item 1 euro naar Stichging Gast gaat - bewijst dat maar weer es.


http://music.smashthestatues.net/album/rise-to-the-occasion
http://music.smashthestatues.net/album/rise-to-the-occasion

Score: 70/100

<< Jack White - Lazaretto Pennywise - Yesterdays >>

Reacties

Gepost door: tom Gepost: 24-07-14 21:51:38
We komen nog goed weg tussen de Mad Caddies en Jack White's van deze wereld!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 28-07-14 15:38:11
Muzikaal zeker!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact