Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Body Count - Manslaughter

25-06-14 08:58:00 / door pureandsimple / band: Body Count / album: Body Count - Manslaughter (2014)

Body Count - Manslaughter

CD van de week Week 26 2014

Rapmetal is gelijk aan een dode baby met een waterhoofd baren: wat een schijtgenre! En natuurlijk was Murder 4 Hire (de vorige B.C. plaat) een waardeloos stuk plastic. Maar dat alles doet nauwelijks afbreuk aan de legende die Body Count toch echt (nog) wel is. Hoe vet waren de eerste twee albums van Body Count wel niet? Wat zeg ik? Violent Demise mag er eigenlijk ook wel zijn (hitjes die gaan van “STRipppuhhrsss, I want my dick sucked!!” deden het bij mij uitstekend als ik iemand aan het 'romancen' was).

Niemand had meer enige hoop (NIEMAND!), maar na de mokerharde clip van 'Talk Shit, Get Shot!' was iedereen opeens een beetje blij dat Ice T en Ernie C weer terug zijn aan het front. Ook al is het dan zonder Beatmaster V en die andere dooie dude. Zelfs normalo’s zie ik weglopen met de clip van 'Talk Shit..' op facebook. Een goed teken voor de toch al redelijke bankrekening van meneer 'Ice Motherfuckin' T Bitch'. Natuurlijk moet dit nog steeds allemaal een grote grap zijn (MOET!), maar ‘Bitch in the Pit’ en de Suicidal Tendencies cover zijn gewoon supercool. Mijn favoriete nummers is trouwens Pop Bubble, met Hatebreed brulboei Jamey Jasta (nog zo'n band waar ik al jaren niets anders dan zaad van hoor).

Doe niet zo moeilijk en luister een weekje vol plezier naar deze plaat uit een enorm gedateerd genre: het is echt wel tof! Na een week of twee/ drie ben je ‘em trouwens al wel weer helemaal zat. Maar dat gold eigenlijk voor het hele rapmetal genre uit de jaren 90.

Score: 69/100

<< Night Birds - Monster Surf Steel Panther - All you can Eat >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact