Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Rectum Raiders interview

13-05-14 00:20:00 / door pureandsimple / band: Rectum Raiders

Rectum Raiders interview

De afgelopen week heeft de band op internet al wat stof doen opwaaien omtrent hun ‘NSFW’(not suitable for work) video. (CHECK DIE VIDEO HIER). The Rectum Raiders maken rock’n’roll met een dikke knipoog en een groot blik pils. PUNX sprak kort met frontman Daniel.

Ok. Introduceer jezelf en de bandleden even, ajb.
Guus “The Shred”: electrische gitaar. 
Jaco “Bassraper”: bass. 
Niek “Beat Destructor”: drums.
Daniel “Mr. Rectum”: zang.

Hoe zou de muziek van de Rectum Raiders beschrijven?
We zijn in het verleden wel eens omschreven als "een Ford Mustang bestuurd door Winnie de Pooh, terwijl hij wordt afgetrokken door een zeemeermin." Maar even zonder dollen, we maken een genreoverstijgende pot kabaal die zich het best laat vatten door een crossover van glammetal en deathpunk. Daarbij lenen we ook van iconen als Hank Williams III en Heino. We noemen deze muzikale liefdesbaby steeds vaker "Glamcore".

Welke bands of welke gebeurtenissen hebben jullie gebracht tot de band die jullie nu zijn?
Het verhaal van de Rectum Raiders begint in een zompige kelder in Groesbeek, met lange nachten gevuld met Schultenbräu en een breed spectrum aan lichaamssappen. Daar hebben we elkaar gevonden als vrienden en lotgenoten. In de daarop volgende muzikale zoektocht zijn we geïnspireerd door acts als Turbonegro, Mötley Crüe, The Dwarves, Van Halen en Gerard Joling.

Rock'n'roll heeft van oudsher al veel te maken gehad met sex, frustratie en verzet. Zijn dat jullie drijfveren of is het puur om het loltrappen?
Verzet tegen sexuele frustratie is zeker een essentieel onderdeel van onze identiteit, als mensen in het algemeen en met deze band in het bijzonder. We leven in een samenleving die ons doet geloven dat iedereen sexueel gefrustreerd is. Je moet het zoveel keer per week doen, met zoveel verschillende mensen en op zoveel verschillende plekken. In zekere zin draait het bij ons om post-sexualisme. We gebruiken elementen uit deze gesexualiseerde samenleving, maar stoppen ze in een andere konttekst. We willen mensen dat mensen zich een beetje ongemakkelijk gaan voelen. Daarbij is de hele act ook een schreeuw om vernieuwing. Er zijn zoveel bands die dezelfde muziek op dezelfde manier brengen en dat is fukking saai. Die indie/metal/punk band heb ik namelijk al 100x gezien. Alhoewel het natuurlijk een verwonderlijk concept blijft dat bands met de nodige regelmaat hun identiteit zoeken in iets waar ze zich tegen afzetten, waardoor je in een soort anti-identiteit terecht komt. Daarom zou ik ook graag willen toevoegen dat we in essentie gewoon 4 jongens zijn die nog steeds op hun kamertje masturberen en daar heel erg van genieten.

Wanneer zou je Rectum Raiders als een succesvolle band zien? Of anders gezegd: waar denk je dat de band over 5 jaar is?
Het loopt nu allemaal wel lekker, we werken sinds kort samen met een booking agent. In het verleden hebben we zelf een 10-daagse tour georganiseerd door Taiwan, dat was een unieke ervaring, dus hopelijk ligt er meer internationaals in het verschiet. Ons volgende grote doel is deelname aan het Eurovisiesongfestival namens Zwitserland in 2015. Ik denk dat we onszelf als een succesvolle band kunnen zien als we in de Hitkrant hebben gestaan, of (cheesy alert) als we nog steeds dezelfde plezier halen uit onze optredens en het maken van muziek.

Is er een bepaalde formule voor hoe een R.Raiders liedje tot stand komt? Veel studio-uren zullen in 'my anus is outta control' niet zitten, wel?
"Eenvoud is de ultieme verfijning" aldus renaissance grootheid Leonardo da Vinci. Soms is een nummer in 10 minuten geschreven, terwijl we op andere composities maanden zitten te broeden. We wisselen ook tussen genres, terwijl we wel onze identiteit in de nummers moeten kunnen herkennen, dat kost soms tijd. Maar omdat je er naar vraagt, de meest gebruikte formule van RR nummer is:
GRiff * (Refrein^3) + BRiff - P(Breakdown) + BlastBeat Of: ln(Cheesy^2,34) * BPM^2

Jullie hebben onlangs een videoclip opgenomen. Vertel daar es wat meer over.
We hebben ergens een of ander subsidiepotje weten aan te boren voor een videoclip van onze metalversie van Benni Benassi's Satisfaction (met dank aan Guillaume van Life's a Beach). Het commentaar van subsidieverstrekkers was dat het wel een beetje puberaal was, maar ze toch heel benieuwd waren naar het resultaat. Daardoor hebben we de mogelijkheid gekregen om een professionele videoclip op te nemen met onder anderen art-director Nicky-Bob van Beijnen en producer Loran von Liebenstein. Dit heeft geresulteerd in een oefening in absurditeit met pornosterren, ganzen en meer... Het resultaat zal vanaf 9 mei voor iedereen te bewonderen zijn. Heb net gehoord dat we zelfs een Vevo Power Premiere krijgen.

Het is de 21e eeuw: Veel is mogelijk op het gebied van media en techniek.
Sinds kort werken we samen met Ralph, een student van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). We zijn onderdeel geworden van zijn afstudeerproject, dat draait om het optimaliseren van onze live sound. Dit heeft tot dusver al tot veel positieve reacties geleid. Als je doelt op de toevoeging van digitale bliepjes en samples: daar ben ik zelf geen fan van. Hoe cliché het ook moge zijn, als er een toevoeging komt, wordt het waarschijnlijk een keytar.

Ok. Nog wat laatste woorden voor PUNX?
Naast onze videorelease komt er begin juni een nieuwe EP aan, getiteld "Fire in the Hole", met alleen maar hits! Wordt onder andere gereleased in Nijmegen in de Onderbroek op 7 juni.

 
http://rectumraiders.bandcamp.com/
http://rectumraiders.bandcamp.com/


Reacties

Gepost door: zombi Gepost: 14-05-14 09:28:29
Best wel gaar.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact