Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Laatste Queensday in Venlo

16-04-14 09:41:00 / door pureandsimple

Laatste Queensday in Venlo

Hoe zijn jullie in eerste instantie in Venlo terecht gekomen?

We komen oorspronkelijk uit de omgeving van Venlo, hebben hier op de middelbare school gezeten. Vanuit daar is ooit de punk collectief Oude Garde begonnen. Daarmee maakten we een fanzine en boekten we optredens in Venlo. Het Queensday Festival bestond toen al. Dit was een klein feestje in Kaffee de Splinter georganiseerd door een tattoo shop. Dat was in 2001. In 2002 werd het weer door de zelfde tattooshop opgezet maar de invulling van het programma werd door Kevin Aper verzorgd. Vanaf 2003 nam Oude Garde dit over. Nog tot dat Kaffee de Splinter failliet ging in 2004 bleef het op die locatie. In 2005 ging de kroeg failliet moest het festival verhuizen. Sindsdien vind het plaats in en rondom perron55.  

Welke band zouden jullie nog altijd eens willen halen, maar is helaas nooit gelukt?

In de beginjaren waren the Briefs en  the Riverboat Gamblers de bands die we altijd wilde halen. The Briefs zijn nooit geweest, the Riverboat Gamblers afgelopen jaar. Verder staan bands als the Dwarves, New Bomb Turks en Mudhoney elk jaar weer op ons lijstje. Genoeg reden om na deze laatste editie een nieuwe feestje te bedenken. 

Wat was volgens jullie het hoogtepunt van Queensday festival?

Volgens mij is er niet één hoogte punt van Queensday Festival. Met 13 jaar om op terug te kijken zijn er meerdere dingen om op terug te kijken. Persoonlijk vond ik het optreden van the dead brothers een van de meest memorabele. Na het geweld van Bouncing Souls speelden zij jaren 20 begrafenis wals in het publiek. Niet voor iedereen was dit weggelegd maar voor mij muzikaal gezien een van de hoogtepunten. Verder zijn de eerste dingen me te binnen schieten de piercing act van Kor van Lier (2001, 2002 en 2003), NoMeansNo, Nine Pound Hammer en Chuck Ragan. Laatst genoemde stond in een veel te kleine bovenzaal.  

En wat, behalve dan dat het ermee stopt in Venlo, is volgens jullie het dieptepunt?

Dieptemunt, eigenlijk is er maar een ding wat ik hierin kan noemen en inmiddels valt dit onder de noemer oude koeien. Tijdens het optreden van the Spades in 2007 gebeurde er iets tussen Denvis en een van de vrijwilligers van perron55 die het licht deed. De lichtman wist Denvis kennelijk dusdanig te irriteren met zijn lichtshow dat de zanger tijdens de show de vrijwilliger een puilmeer gaf. Einde show, hoop tumult en the Spades weggestuurd. 

Hoelang ben je/ zijn jullie ongeveer bezig met het opzetten van een festival als Queensday?

We beginnen meestal 8 maanden voor het festival met het boeken en bedenken van de invulling. Hoe lang we ermee bezig zijn zou ik niet weten. Als iets leuk is om te doen vliegt de tijd. Dit is dan ook alweer binnen no time de 14e editie. 

Hebben jullie er nog over nagedacht om het Kingsday te noemen?

Ja! Daar hebben we over nagedacht, maar uiteindelijk niet gedaan. We hebben nog steeds een Koningin en die heet Maxima. Dat het niet helemaal politiek correct is om haar verjaardag te vieren maakt ons niet uit, ze leent zich prima voor een mooi affiche. 

Ben je zelf een beetje Koningsgezind of juist helemaal niet?

Ik ben koningingezind, vandaar dat we een feestje geven voor haar. 

Hebben jullie ooit gedacht aan speciale ‘randpraktijken’ zoals suikerspinnen verkopen of zaklopen (of van die andere Koninginnedag-bezigheden)

We hebben ooit een skateramp gehad op ons feestje, dit was erg leuk. Helaas heeft deze er maar eenmalig gestaan. Zoiets zou erg leuk zijn om opnieuw te integreren. Verder ben ik zelf ook erg van het zoeken naar LP's op rommelmarkten, aangezien dat al elders in de stad is, hebben we jaarlijk Shield Recordings met de nodige distro op ons festival staan. Hoef je niet vroeg op te staan om als eerste de juiste platen te vinden en heb je goed voorgesorteerde punk platen. Perfect dus!

In principe kunnen jullie dit Queensday-circus vast ook wel elders neerzetten. Staat dat al in de planning? Wat gaat de toekomst brengen wat dat betreft?

In deze hoedanigheid zal Queensday festival stoppen. We houden van het geven van feestjes en waarschijnlijk zullen we met wat nieuws komen. Concrete plannen zijn daar echter nog niet voor maar er zal vast en zeker iets voor in de plaats komen.  

 Nog wat interessante laatste mededelingen?

 Ik zou zeggen voor de mensen die het festival kennen geniet er nog een keer met volle teugen van en voor de mensen die nooit zijn geweest dit is je laatste kans. 

 

 

http://www.perron55.nl/nl/programma/detail/2014-04-26/queensday-festival-2014/

http://www.perron55.nl/nl/programma/detail/2014-04-26/queensday-festival-2014/

http://www.perron55.nl/nl/programma/detail/2014-04-26/queensday-festival-2014/


Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact