Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Chuck Ragan - Till Midnight

14-04-14 09:58:00 / door pureandsimple / band: Chuck Ragan / album: Chuck Ragan - Till Midnight (2014)

Chuck Ragan - Till Midnight
De tegenwoordig gladgeschoren Chuck Ragan lijkt een beetje op Eddie Vedder. Dat schrikt af. Daarbij is deze plaat wel erg strak geproduceerd en lijkt het intieme singer-songwriter gevoel van wat de eerste twee platen nog wel hadden nu officieel het raam uit en vervangen voor wat extra Mumford & Sons. Dat zal de bankrekening van meneer Ragan een dikke worst wezen: ik voorspel dat deze plaat er ook bij flink wat normalo’s in zal gaan als zoete koek. En - weest gerust! - liefhebbers van punkrock met een interesse in het werk van deze man halen ook gewoon weer een sterke plaat in huis. Dan moet je natuurlijk wel into die Americana/ alt-country/hippe folk/ singer-songwriter toelie zijn. Niet mijn persoonlijk favoriete plaat van Chuck Ragan, maar rauw en goed genoeg om de massa tevreden te houden. En na wat extra luisterbeurten ben ik dat eigenlijk ook wel.

Score: 70/100

<< Groovie Ghoulies - flying saucer rock-n-roll! The Hold Steady - Teeth Dreams >>

Reacties

Gepost door: andy Gepost: 14-04-14 10:28:27
Eerste luisterbeurt was wennen, nu een reis/relax plaatje geworden. Niet de man zijn beste werk wel erg sterk. Jammer dat deze plaat maar 70 punten krijgt, terwijl andere kwalitatief mindere bands betere scores krijgen.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 14-04-14 11:36:28
Los van de discussie over het nut van appels, peren en scores vergelijken... In het genre dat hij nu speelt kan ie niet mee met (bijvoorbeeld) een Justin Townes Earle of een American Aquarium.
Gepost door: andy Gepost: 14-04-14 13:38:11
Geen discussie, gewoon een opmerking van een zuurpruim. Ik ga die eens checken want nog nooit van gehoord.

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact