Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

stiff little fingers - No Going Back

03-03-14 11:07:00 / door pureandsimple / band: stiff little fingers / album: stiff little fingers - No Going Back (2014)

stiff little fingers - No Going Back

CD van de week Week 10 2014

Deze Ieren staan voor mij bovenin bij het rijtje met klassieke bands als The Clash, The Replacements en Buzzcocks. Van die bands die misschien wel heel oud zijn, maar die klassieke albums hebben afgeleverd die ik op een random dag met groot plezier kan opzetten. Bands die me niet zijn gaan vervelen.

In tegenstelling tot klassieke bands als Black Flag en Dead Kennedys is er nooit zoveel gezeik geweest rondom SLF. De band leek zelf ook nog plezier te hebben op podium (een kleine wijziging in de line-up daargelaten) en hoewel het niet meer zo vurig was, was het nog altijd meer dan de moeite waard. Ik vond nieuwer werk van de band ook altijd nog wel cool, hoewel het me meer en meer deed denken aan Golden Earing. Maar stiekem vind ik dat ook best wel cool. Dus hoe zou het tiende album van deze gasten, waar we 10 jaar op hebben moeten wachten (!), klinken?

Voor een band die bijna 40 jaar geleden begon is het relatief hip om het via crowdfunding uit te brengen. Maar ik gok dat ze op die manier meer geld er aan overhouden dan via een labeltje ergens. Op basis van geschiedenis kunnen ze een volgescheten broek van Jake Burns vast ook wel aan de man brengen via crowdfunding, het draait mij om het eindproduct. En ik weet vooraf dat het geen Inflammable Material gaat worden. Maar dat kan en hoeft ook niet meer. Uiteindelijk is No Going Back echt wel een prima plaat geworden met een aantal prima tracks. Met name nummers als Liarís Club, Full Stream Backwards en Guilty as Sin laten zien dat de band nog even politiek geŽngageerd en geÔnspireerd is als vroeger. Met in het achterhoofd dat Jake Burns ondertussen de 50 allang gepasseerd is wordt afsluiter When We Were Young een extra mooi betoog (en ook een tikkie pijnlijk). Al met al doet de band al flink wat jaren hetzelfde en doet dat goed. Mocht je Guitar & Drum en Hope Street tof vinden dan vind je dit sowieso de moeite. Maar ook klassiek werk als Go for It en Now Then... (van meer dan 30 jaar geleden) zijn een prima aanknooppunt. Natuurlijk wil ik live alleen maar klassiekers horen, maar toch vind ik het cool dat de heren met een nieuwe plaat goed voor de dag komen. Hoewel de hoes wel godsgruwelijk lelijk isÖ

31 oktober 2014 in de Melkweg - Amsterdam

Score: 77/100

<< The Lawrence arms - Metropole Morning Glory - War Psalms >>

Reacties

Gepost door: puyol Gepost: 06-03-14 19:52:59
Benieuwd!
Gepost door: operationivo Gepost: 07-03-14 00:23:04
De mannen grossieren dan ook in wanstaltig artwork maar zijn live nog steeds fantastisch!
Gepost door: laer Gepost: 07-03-14 07:20:04
Mijn verwachtingen waren 0, maar dit album klinkt echt heel goed. Helemaal met de review eens.
Gepost door: davidpoison Gepost: 13-03-14 14:39:02
'my dark places' - supercool nummer!!

© copyright 2002 - 2022 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact