Interview: The Riverboat Gamblers

24-02-14 13:23:00 / door pureandsimple / band: The Riverboat Gamblers / concert: 01-02-14 - Riverboat Gamblers (usa) + The Real Danger - Rotown - Rotterdam

Interview: The Riverboat Gamblers

Het album “To the Confusion of our Enemies..” is een ware klassieker in mijn ogen. Ook de plaat erna, hoewel aanzienlijk minder fantastisch, is ook nog erg goed. The Wolf You Feed vind ik eigenlijk een kneiterharde tegenvaller. Dat neemt niet weg dat ik de band, onderleiding van frontman Mike Wiebe, nog altijd een toffe show weggeeft. En in Rotterdam (Rotterdam Riot) was het qua geluid waarschijnlijk de beste show die ik ooit van ze gezien heb. Ik had in de havenstad nog even een kort gesprekje met Mike Wiebe.

 

Ondertussen zijn jullie waren veteranen geworden!
Echt? Ja… Ehh.. JA! Weetje: Ik sta er liever niet teveel bij stil. Voornamelijk omdat ik het een beetje eng vindt, maar we bestaan inderdaad al een hele tijd. Dat is eigenlijk iets waar ik best trots op ben!

En ook nog altijd trots op Texas?
“Fuck yeah!”, zijn we trots op Texas! Ik weet eigenlijk niet eens precies meer waarom. Ik had me ook nooit echt trots gevoeld met betrekking tot Texas, totdat we begonnen met touren. Dan merk je dat die plek toch iets met je doet. Daarnaast is het verweven met het realisatie dat je je ergens ‘thuis voelt’. Het is natuurlijk ook een soort attitude die erbij komt kijken. Ik kom uit Denton, een uur buiten Dallas en drie uur van Austin. Het zijn mijn roots.

Ook muzikaal trots op Texas? Is er een soort "Texas geluid"?
Ja. Ik denk van wel. Maar ik denk dat het Texas geluid vrij divers is. Het is meer een mengelmoes dan 1 geluid. Dat vind ik eigenlijk ook juist tof. Wij zijn ook niet zo strak qua geluid. Dat houd het voor mij ook interessanter en beter. Misschien is dat ook wel enigszins verweven met het genre. Als je geen typische East-Coast Hardcore of So-Cal skatepunk maakt kun je natuurlijk ook meerdere kanten op. Ik heb zelf graag de vrijheid om dingen iets anders aan te pakken. Dat houdt het fris en spannend.

Ik associeerde vroeger RBG met skaten. Doen jullie dat nog wel eens?
Soms. Te weinig. In ieder geval niet zo veel als we eigenlijk willen. Een paar van ons nemen nog altijd wel onze boards mee op tournee en rotzooien wat rond op parkeerplaatsen. Maar uiteindelijk ben je toch veel aan het reizen en heb je er domweg niet voldoende tijd voor. Tja… Dat is verweven met het zware tourleven…

Jullie hebben een tijdje geleden een nieuwe plaat uitgebracht…
Ja! Ik wil altijd dat mensen weten dat er werk van ons uit is! Je zou denken met internet dat iedereen eerder/ sneller op de hoogte is, maar er komen zo belachelijk veel releases uit dat het uiteindelijk voor sommige bands zelfs wel moeilijker is geworden. OH! Ik denk dat het echt het beste is wat we ooit hebben gedaan, hahaha! Maar serieus: ik ben altijd razend enthousiast over ons eigen materiaal. Natuurlijk willen veel mensen je oude werk horen, maar als je kwalitatief goed nieuw spul hebt dan slaat dat ook echt wel aan. Je moet het ook voor jezelf leuk houden natuurlijk. Ons latere werk mengt prima met het oudere werk, volgens mij. Ik hoor ook steeds vaker kids vragen om nieuw spul. Dat is altijd een leuker compliment dan iemand die iets van je demo ofzo wil horen. Mensen die mee zingen op een track die voor je gevoel net uit is: niets cooler dan dat.

Jullie hebben flink veel video’s van de laatste plaat. Hoe en waarom kies je uiteindelijk voor die tracks? (o.a. “Eviction Notice", “Blue Ghosts”, “Good Veins”, “Heat Conditions” & "Comedians")
Het gebeurde gewoon: het idee om veel video’s te maken. Net als Beyonce! Het is niet zo dat je aan het schrijven bent en denkt “dit MOET een clip worden”. We willen gewoon meerdere video’s maken, omdat het een gaaf medium is om je muziek te laten horen en visuals te gebruiken. Uiteindelijk is het ook een kwestie van budget, maar de kunst is om je daardoor niet te laten beperken.


Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew