Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Subrockers - S/T

28-04-13 21:00:00 / door mano-revolver / band: Subrockers / album: Subrockers - S/T (2013)

Subrockers - S/T

CD van de week Week 18 2013


Sub Rockers zijn een nieuw Zuid-Hollands collectief met (ex-) leden van onder andere Antidote, Disturbance, I-Reject en Dicemen in de gelederen. Muzikaal tappen de Sub Rockers uit een geheel ander vaatje dan bovenstaande bands, maar dat deert niet. Enige tijd geleden wisten ze me al live te overtuigen in Roodkapje, Rotterdam en nu ook op cd.

Het titelloze debuut komt uit in de ‘Oi! The Collector’s Serie’ van Rebellion Records en is inmiddels alweer nummer 19 in deze serie. Hoewel je de Sub Rockers niet zou kunnen classificeren als een Oi! band passen ze net als bijvoorbeeld voorgangers The Stealers en The Manics prima in het rijtje die deze serie brengt, kwaliteit gegarandeerd dus!

In totaal brengt het schijfje zeven tracks ten gehore waarbij we alle hoeken van de ‘rock’ kamer te zien krijgen. Punk, Garage, Sleaze, Glam… Sub Rockers draaien hun hand er niet voor om en, wellicht omdat ik niet helemaal thuis ben in al deze genres, zetten hierdoor een vrij unieke sound neer in de Nederlandse underground, dat ook nog eens verdraaid goed klinkt!

Met een oplage van slechts 250 stuks en de achtergrond van de bandleden zou deze plaat best wel eens hard kunnen gaan. Zie dit als een waarschuwing en bestel deze mini-cd snel bij band of label, voordat het te laat is…

<< Arliss Nancy - Simple Machines Perdition - Hispaniola >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact