Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Off With Their Heads - Home

24-03-13 23:59:00 / door pureandsimple / band: Off With Their Heads / album: Off With Their Heads - Home (2013)

Off With Their Heads - Home

CD van de week Week 13 2013

 Ik had serieus verwacht dat ik na het ijzersterkte In Desolation (2010) het wel gehad zou hebben met OWTH. Niet dat de band (waarvan de bandleden door de jaren heen flink rouleerden) geen goeie plaatjes meer zou maken, maar omdat de rek er een beetje uit zou zijn. Wat wil je met die simpele liedjes met altijd dezelfde zure ‘alles-is-kut-en-ik-wil-dat-alles-sterft-teksten’? Nou… Blijkbaar gewoon weer een supercoole plaat maken!

De gemiddelde zelfmoordbrief leest vrolijker weg dan een liedje van de hand van zanger/gitarist Ryan Young. Maar toch doet de muziek me erg vrolijk aan. Een ware kunst! Want agressief en energiek is het ook nog eens. Maar dat vrolijke zagen we ook al terug in oude video’s zoals “Fuck this, I’m Out”. En dit keer ook aan nieuwe singles zoals "Start Walking". Alleen op de laatste track komt er nog wat hoop aan te pas in een zinnetje als “Help me find a home!”.  Hopelijk is het live ondertussen wat beter dan de laatste keren dat ik het zag (met name op de shows waar maar een half handje volk op af kwam was het pijnlijk duidelijk dat er nog af en toe wat in het oefenhok moest worden gezeten), maar op plaat is het in ieder geval retestrak.

Maar mensen die claimen dat de liedjes beter in elkaar zitten, de teksten dieper zijn of dat het allemaal beter klinkt hebben het eigenlijk mis. Nog altijd zit het geluid van OWTH ergens tussen dat van Dillinger Four en een simpel Bonecrusher liedje. Het is nog altijd exact dezelfde band. Nauwelijks aanpassingen. Ook niet na talloze bandwisselingen. Maar toch klinkt deze plaat fris en goed. Heel goed zelfs. Ik ben over Home eigenlijk net zo enthousiast als over In Desolation. Mijn twijfels over de houdbaarheid van de band worden doorgeschoven naar de volgende plaat, maar ik verwacht nu stiekem dat ik mijn ongelijk ga krijgen met volgende keer net zo’n toffe plaat als Home!

 

Score: 79/100

<< Iron Reagan - Worse than Dead Alkaline Trio - My Shame Is True >>

Reacties

Gepost door: davidpoison Gepost: 25-03-13 07:40:55
supercoole cd!! absoluut beste van ze. de hippe kids moeten idd dringend wat bonecrusher en beltones en bij uitbreiding de ganse GMM stal gaan checken als ze dit ook trekken
Gepost door: pureandsimple Gepost: 25-03-13 09:12:13
Ik heb juist het idee dat deze band, of er nou Epitaph op staat of niet, nauwelijks hip is. Maarruh... Sowieso moet er meer Bonecrusher geluisterd worden natuurlijk!
Gepost door: davidpoison Gepost: 25-03-13 09:42:41
dan ben je nog niet op een hedendaagse Belgische poppunk show geweest. ik kan je zeggen dat ze heel populair zijn :)
Gepost door: pureandsimple Gepost: 25-03-13 10:23:24
Cool!!
Gepost door: effehoor Gepost: 25-03-13 11:01:02
Cool! Ben zeer benieuwd.
Gepost door: puyol Gepost: 25-03-13 11:50:42
From The Bottom blijft mijn favoriet. Is het meest catchy, en het rauwst. Desolation viel me erg tegen toentertijd. Home is na wat luisterbeurten een goede nummer 2.
Gepost door: laer Gepost: 25-03-13 12:48:34
Vette plaat, zoals elk album van OWTH.
Gepost door: jelleonparole Gepost: 25-03-13 15:36:03
Hoewel ik dit zeker een toffe plaat vind, is het in mijn ogen/oren toch wel hun minste. Het duurde weliswaar ook lange tijd voordat ik In Desolation op waarde wist te schatten, maar toch weet ik vrij zeker dat ik deze heel wat minder ga draaien.
Gepost door: georgew Gepost: 29-03-13 15:58:08
wederom een tof album. Live inderdaad matig, wat echt jammer is.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact