Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

14-01-13 07:24:00 / door pureandsimple / band: Snuff / album: Snuff - (2012)


CD van de week Week 03 2013

Ik geef het toe: ik ken deze klassieke punkrockband totaal niet. Ik dacht namelijk altijd dat de Britse band Snuff niet echt mijn ding was. Van de band, die voor het laatst een album uitbracht in 2003 (Greasy Hair Makes Money) heb ik nog wel ergens een B-sides / greatest hits-collectie (Six Of One, Half A Dozen Of The Other), maar deze staat zonder draaiuren in de kast stof the happen. Daar gaat zeker verandering in komen, want deze eerste échte kennismaking met Snuff is opvallend aangenaam!

Voor mij stond deze 'oude' band in het rijtje 90’s skatepunk bandjes waar ik niet zo veel mee heb. Ik verwachte dan ook dat 5-4-3-2-1.. Perhaps? vol met nummers zou staan die nagenoeg hetzelfde klinken en dan met een ietwat gedateerd geluid. Niets van dat! Hoewel ik verwacht dat de 90's skatepunkers onder ons Snuff ook wel weten te waarderen, klinkt de band fris en rocken de heren er lekker op los. Al vanaf de eerste track krijg ik er een goed gevoel bij. Met een handgeklapintro, een ronkend orgeltje en een soort Bad Religion-achtige sfeer is In The Stocks een uitstekende opener. Naar mate de plaat vordert zijn er de catchy/ poppy tracks zoals There Goes Walzinblack, maar ook een aantal fellere nummers zoals Mumbo Jumbo en I Blame The Parents. Hoewel de tien nummers snel voorbij zijn is de plaat uitstekend gebalanceerd en nodigt uit tot het direct opnieuw opzetten. En dat heb ik de laatste tijd niet zo heel vaak met bands die ik totaal niet ken.

Het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar op het gebrek van ya-di-ya-di-ya’s en who-ho-ho’s na klinkt Snuff best een beetje als een hele funky (met toeters en orgels) versie van Bad Religion. Maar dan ook met een beetje ALL en een heel klein beetje oude Green Day en the Offspring. Maar eigenlijk is Snuff na zoveel jaren vooral een naam die op zichzelf mag staan qua geluid. NOFX en Pennywise gaan we toch ook nergens mee vergelijken, of wel dan? Check de nieuwe single en wellicht ben jij wel net zo te spreken over Snuff als ik. Aanrader!

 

Score: 77/100

<< Masked Intruder - s/t Bad Religion - True North >>

Reacties

Gepost door: effehoor Gepost: 14-01-13 13:33:58
Gave plaat. Klinkt een stuk frisser dan het oude werk waarbij ze meer Leatherface trekjes vertoonden.
Gepost door: willemantillectual Gepost: 15-01-13 13:51:28
ik trek die zang niet zo goed, nooit gedaan ook. snuff is/was toch ook guns n wankers?
Gepost door: pureandsimple Gepost: 15-01-13 14:48:25
Uh huh. Sowieso dezelfde zanger.
Gepost door: gerrit Gepost: 15-01-13 21:43:01
Drumt ook in de Toy Dolls tegenwoordig. Ik trek het verder wel.
Gepost door: puyol Gepost: 16-01-13 19:34:28
Geinig plaatje, ja toch.
CD van de week, nee toch.
(ik verwacht sowieso Bad Religion op die plaats.)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact