Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Various Artists - Respect Your Roots Worldwide

10-01-13 20:10:00 / door pureandsimple / band: Various Artists / album: Various Artists - Respect Your Roots Worldwide

Various Artists - Respect Your Roots Worldwide

Het is een hele lange tijd geleden dat ik deel 1 of deel 2 van The Worldwide Tribute To The Real Oi! of de (wel veel mindere) Respect Your Roots verzamelaars heb opgezet. Dat neemt niet weg dat ik ze helemaal grijs gedraaid heb toentertijd en gebruikt heb om in aanraking te komen met andere/ klassieke bands. Uiteindelijk was dat ook het gave aan die verzamelaars. De meerwaarde daarvan is in een tijd met internet en downloads een beetje naar de achterkant geschoven, maar wanneer je het met zoveel kwaliteitsbands doet en het netjes verpakt met dik boekje waarin alle bands wat te zeggen hebben over de coverkeuze wordt het ineens een verplicht verzamelobject.

Ook met 33 tracks doe je goed zaken. Zeker als je nagaat dat niet iedereen iedere track even briljant vindt en je zo met Biohazard, Dropkick Murphys, Rancid en Terror allerlei verschillende fanbases kunt aanspreken. Natuurlijk staan er ook een paar missers op. Een nummer als Blitzkrieg Bob (wel prima gedaan verder) hoef ik niet meer te horen. Freddy Madball versie van London Calling (The Clash) is misschien wel het aller vreselijkste wat ik ooit gehoord heb. En tracks als Flatfoot 56’s versie van Spirit Of The Streets (The Business) en Misconducts versie van Don’t Drag me Down (Social Distortion) zijn niet al te best. Ook zit ik persoonlijk niet te wachten om wéér versies van Violence In Our Minds, Where Eagles Dare of Someone’s Gonna Die te horen, maar The Unseen, Biohazard en Rancid doen het dusdanig aardig dat ik het wel weer trek. Daarbij zijn er gelukkig ook minder voor de hand liggende bands om te coveren. Wat te denken van The Bones’ keuze om Punch You In The Face van The Child Molesters te doen of the Crimson Ghosts’ idee om Sick Of You van Gwar te coveren?

Met No Turning Back, Peter Pan Speedrock en Razorblade zijn er ook weer een aantal Nederlandse contributies, die wat mij betreft bij het rijtje van betere covers staan. Al met al blijft dit een gaaf idee en een dikke voldoende voor de uitvoering ervan. Behalve dat ik ook wel graag een band als The Apers of Citizens Patrol had gehoord op deze plaat, kan het wat betreft qua compilatie-album niet veel beter dan dit.

Score: 79/100

<< Blag Dahlia - Metrosexual Man Masked Intruder - s/t >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact