Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Various Artists - Oi! This Is Streetpunk!, volume 2

12-12-12 22:28:00 / door mano-revolver / band: Various Artists / album: Various Artists - Oi! This Is Streetpunk!, volume 2 (2012)

Various Artists - Oi! This Is Streetpunk!, volume 2

CD van de week Week 50 2012

Wat is een betere datum dan 12-12-2012 om een gloednieuwe 12" in 12 verschillende kleuren met daarop 12 bands uit te brengen voor 12,12 dollar/euro? Precies, geen enkele andere datum! En zo verscheen vandaag dan ook 'Oi! This Is Streetpunk! volume 2'.

Het zal ongetwijfeld niemand ontgaan zijn dat Oi! en streetpunk weer helemaal terug op de kaart zijn. Labels zoals Rebellion, Randale en Longshot Music brengen plaat na plaat uit en ook oude bekende zoals TKO en GMM Records zijn weer actief/actiever. Mooi spul natuurlijk en de releases gaan ook vaak gepaart met geweldig gelimiteerde plakken vinyl. Met name Pirates Press Records heeft daar een handje van. Onlangs werd nog een prachtige box van Rancid albums uitgebracht in EP formaat en ook deze verzamelaar is uitgebracht op 12 (!) verschillende kleuren vinyl in gelimiteerde oplages van 212 stuks per kleur en liefhebbers van het ouderwetse zwarte vinyl moeten met elkaar op de vuist daar er slechts 112 van geperst zijn. Voer voor de verzamelaar dus!

Maar 'Oi! This Is Streetpunk! volume 2' is ook voer voor de liefhebber van het genre. Pirates Press Records en Longshot Music hebben 12 bands uit alle windstreken verzameld. Amerika, Engeland, Australië, Duitsland, Nederland... ze zijn allemaal vertegenwoordig op deze compilatie in de vorm van The Business, Rancid, Stomper 98, Razorblade, Street Dogs, Booze & Glory, Argy Bargy, Broken Heroes, The Clichés. Maar de echte verrasing zit 'em in de fantastische tracks van Marching Orders en Flatfoot 56. Marching Orders verraste mij vorig jaar al met het geweldige album 'Days Gone By' en ik kan niet wachten tot de nieuwe plaat in het voorjaar uit gaat komen. Flatfoot 56 heb ik eigenlijk nooit veel aandacht aan geschonken maar na het beluisteren van de track 'Work For Them' snap ik eigenlijk niet waarom, snel eens wat meer van checken! Naast deze bands gaat de eervolle vermelding naar Stranglehold daar deze door dames geleide band (aangevuld met Marching Orders leden) zijn mannetje weet te staan op deze verzamelaar.

Na de 'Oi! Ain't Dead' compilatie van vorige maand weer een uitstekende verzamelaar om in de kast te zetten. En dat terwijl ik helemaal niet zo van verzamelplaten ben...

<< Rectum Raiders - On the Origins of Affirmation Evil Conduct - Working Class Anthems >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact