Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Rectum Raiders - On the Origins of Affirmation

10-12-12 06:14:00 / door pureandsimple / band: Rectum Raiders / album: Rectum Raiders - On the Origins of Affirmation (2012)

Rectum Raiders - On the Origins of Affirmation

Liefhebbers van een combinatie van punkrock, rock-’n-roll en onderbroekenlol hebben iets voor onder de kerstboom: de Rectum Raiders hebben een demo uit. Waar de band voorheen alleen covers deed (uiteenlopend van the Who en Lamb of God tot N.E.R.D en Michael Jackson) hebben ze er voor gekozen voortaan de nadruk te leggen op eigen nummers. Ik denk dat dit de eerste stappen zijn van een band die inziet, ondanks dat de bierhelm nog altijd perfect past, dat ietsjes strakker en 'serieuzer' spelen leidt tot meer mogelijkheden om ergens te komen zuipen. Een nobel iets om na te streven.

Tuurlijk ga ik deze demo nooit meer opzetten, maar nummers als Schülty zijn wel dusdanig catchy dat ik het de eerste keer dat ik het hoor wel meteen mee kan blehren. En daar gaat het de band ook om. Beetje lol maken, liedje spelen en kneitershard de party neerleggen. En natuurlijk zijn halfzatte feestbands met verkleedpartijtjes en een flinke dosis homo-erotica vooral live op hun best. En dat geldt dan ook voor de Rectum Raiders. En dat 'party-gevoel' zul je nooit en te nimmer op een plastic schijfje geplakt krijgen. Maar wie niet al te pretentieus is met z'n muziek en bands als The Sausage Party ook wel trok, zal zeker geen buil vallen aan deze demo.

<< Bootstroke - S/T Various Artists - Oi! This Is Streetpunk!, volume 2 >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact