Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Bootstroke - S/T

25-11-12 20:13:00 / door mano-revolver / band: Bootstroke / album: Bootstroke - S/T (2012)

Bootstroke - S/T


Als ik niet beter had geweten had ik na het horen van deze 7” gezworen dat Bootstroke uit het land van de rijzende zon was gekomen. Niet alleen qua muziek klinkt Bootstroke als een Japanse band, in mijn oren klinkt Grieks ook behoorlijk Japans wanneer het gezongen word. Of dit gesproken ook zo is durf ik niet te zeggen, gezien mijn kennis over dit land niet verder rijkt dan een sporadisch bezoek aan een Grieks restaurant.

Bovenstaande constatering is verder alles behalve negatief. Persoonlijk ben ik gek op Japanse Oi! en nadat ik beide kanten slechts een enkele keer had gehoord was ik meteen verkocht. Een krachtig geluid, genoeg ruimte voor melodie en nummers die stuk voor stuk een hoog meezinggehalte (hoewel dat laatste het waarschijnlijk alleen goed zal doen in een Grieks zaaltje) hebben doen smaken naar meer.

Dit debuut op Rebellion Records is deel van de gelimiteerde 7” serie (in dit geval 500 stuks op 3 verschillende kleuren vinyl) die het label uitbrengt. Ik hoop echter niet dat het daarbij blijft gezien dit één van de fijnere ep’s is die ik dit jaar heb gehoord. Enige nadeel dat ik dan ook kan bedenken is dat de hoes aangeeft dat er 5 nummers op staan terwijl dit er maar 4 zijn, voor de rest niks dan lof voor Bootstroke!

<< Various Artists - Oi! Ain't Dead Rectum Raiders - On the Origins of Affirmation >>

Reacties

Gepost door: wokkel Gepost: 26-11-12 11:43:10
Is er nog working class in Griekenland dan? Zijn ondertussen toch allemaal werkeloos?
Gepost door: beerskunx Gepost: 28-11-12 02:41:17
http://instantrimshot.com/index.php?sound=rimshot&play=true
Gepost door: toeter Gepost: 28-11-12 20:47:02
haha

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact