Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Hard Resistance - Lawless and Disorder

27-10-12 21:21:00 / door mano-revolver / band: Hard Resistance / album: Hard Resistance - Lawless and Disorder (2012)

Hard Resistance - Lawless and Disorder


Ooit in een ver, ver verleden, de jaren ’90 om precies te zijn, hadden mijn ouders een sta-caravan op een camping genaamd De Roestelberg, precies tussen Kaatsheuvel en Waalwijk. Ik was nog te jong om weekenden en hele vakanties alleen thuis te blijven dus het was een verplicht nummertje. Maar ik had een jaarkaart voor de Efteling dus was gauw tevreden. Ook zat er een cd-winkel in Waalwijk met twee rijen aan hardcore cd’s, eurocore om precies te zijn en Lost & Found Records was de hofleverancier.

Zo kwam ik ook in aanraking met Hard Resistance, hun track op de ‘European Hardcore: The Way It Is’ (Who Pays Your Bills?) vond ik onwijs gruwelijk en toen een jaar of wat later het album ‘Engine Of Hate’ uitkwam werd ik als 14/15 jarige mannetje helemaal weggeblazen. Man wat was dat hard! Daarna werd het echter akelig stil rond Hard Resistance, maar nu 15 jaar (!) later zijn ze terug met het gloednieuwe ‘Lawless & Disorder’!

En met het schrijven van dit stukje en ‘Lawless & Disorder’ die hard op de achtergrond zijn rondes doet lijkt het of de tijd stil heeft gestaan. Ondanks dat we 15 jaar verder zijn heeft de band qua hardheid en agressie niks ingeleverd en razen de 12 tracks die het album rijk is in hoog tempo voorbij! Over de term ‘eurocore’ word vandaag de dag wat lacherig gedaan, dus geen idee of deze Belgen dit stempel nog willen dragen, maar dit is op en top eurocore voor mij en dat bedoel ik niet betuttelend, ik ben fan van dit genre!

Eén van de label eigenaren van Strength Records (Onno Cro-Mag) gebruikt(e) vaak in zijn recensies de term ‘stomp in de maag’, ik wil dit ook graag eenmalig doen. ‘Lawless & Disorder’ is een stomp in de maag en voer voor de fan vervlogen eurocore tijden! Ouch…

Score: 80/100

<< Clockwork Crew - What About Us / ... Pa Svenska Various Artists - Oi! Ain't Dead >>

Reacties

Gepost door: pureandsimple Gepost: 28-10-12 00:02:16
Hoewel ze volgens mij een andere postcode hebben beschouwde ik Hard Resistance altijd tot de H8000 bands zoals Liar, Congress en Blindfold enzo.
Flink wat shows van gezien, maar nooit veel aan gevonden.
Gepost door: davidpoison Gepost: 30-10-12 06:11:58
Hard resistance H8000? da's pas lachen haha. vond ze op en top eurocore, maar zo klinkt deze cd niet eigenlijk. Deze is echt loeihard en neem gewoon geen gas terug. Doet me nog het meest denken aan 'beat the bastards' van The exploited, dat soort hardheid :)
Gepost door: andy Gepost: 30-10-12 18:17:16
O, behoorlijk marginaal dus?
Gepost door: pureandsimple Gepost: 31-10-12 01:34:27
Hardcore + Belgen + (beetje) metal = H8000 voor deze onwetende Hollander ;)
Gepost door: davidpoison Gepost: 31-10-12 13:28:48
ja marginaal
Gepost door: gerrit Gepost: 01-11-12 19:34:19
Lol om andy. En neem aan dat David bedoeld dat het een KUT plaat is. Anders snap ik de vergelijking niet.

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact