Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Clockwork Crew - What About Us / ... Pa Svenska

27-10-12 20:44:00 / door mano-revolver / band: Clockwork Crew / album: Clockwork Crew - What About Us / ... Pa Svenska (2012)

Clockwork Crew - What About Us / ... Pa Svenska

Opgericht in 1996 en tot zover ik weet tot op de dag van vandaag nog steeds actief. Echter stamt het laatste wapenfeit van het Zweedse Clockwork Crew alweer uit 2005 en dit was een verzameling van singels uitgebracht op cd door Rebellion Records. Nu 7 jaar later is het opnieuw Rebellion die op de proppen komt met een release van Clockwork Crew en opnieuw is het een verzameling.

Ditmaal is het ’t album ‘What About Us’ (origineel uitgebracht door Bandworm Records in 2001) en de mini-cd ‘…Pa Svenska’ (origineel uitgebracht door Bandworm Records in 2003) aangevuld met bonustracks die op de B-kant stonden van de vinyl release van laatst genoemde plaat (uitgebracht door Pretty Shitty Town Records). Voor de liefhebber dus niks nieuws onder de zon.

Echter zijn de originele releases op deze verzameling nagenoeg uitverkocht en out-of-print dus voor degene die deze niet in huis hebben bergt deze verzameling een 26 tal uptempo Oi/streetpunk tracks die voor het grote deel in het Engels zijn maar 9 van het totaal zijn dus ook pa Svenska.

Persoonlijk heb ik mijn Oi! muziek liever wat zwaarder en gemener, maar al met al is dit een aardige verzamelaar die deel uitmaakt van de ‘Oi! The Collector’ serie van Rebellion Records. Voer voor fans van de sound uit Engeland die eind jaren ’90 / 2000’s kwam opzetten en het niet erg vinden om af en toe een woord Zweeds door hun speakers te horen.

(Geen cijfer, compilatie)

<< The Manics - Please Panic - It's... The Manics! Hard Resistance - Lawless and Disorder >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact