Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Manics - Please Panic - It's... The Manics!

20-10-12 17:56:00 / door mano-revolver / band: The Manics / album: The Manics - Please Panic - It's... The Manics! (2012)

The Manics - Please Panic - It's... The Manics!
Al enige tijd is Rebellion Records bezig met het uitbrengen van de ‘Oi! The Collector’s’ serie. Een reeks streng gelimiteerde (oplages variëren tussen de 200 en 300 stuks) cd’s met over het algemeen heruitgaves van uitverkocht werk en releases die nooit op cd zijn uitgekomen van onder andere 45 Adapters, Tech 9, Marching Orders en Combat 84. Maar af en toe zit er ook een schijfje tussen met gloednieuw werk, net zoals deel 13 in deze serie ‘Please Panic – It’s…’ van The Manics.

The Manics komen uit Zweden en ook in 2012 staan Zweedse bands nog steeds synoniem voor kwaliteitsmuziek. Ook over deze gloednieuwe band van Clockwork Crew zanger / gitarist Peter Aspegren valt dan niks te klagen.

Misschien dat je muzikale verwachtingen wat anders lagen bij een label als Rebellion Records en een bandnaam als Clockwork Crew, maar The Manics is geen Oi! of streetpunk band, sterker nog; verre van. ’77 Punk, Hard-Mod, Powerpop of ‘gewoon’ rock ’n roll zijn de straatjes waarin je moet denken als je nog geen akkoord van deze band heb gehoord en ik moet zeggen dat dit tien-track tellende debuut mij dan ook goed bevalt!

Door de lage oplage in een serie als deze (van ‘Please Panic – It’s…’ zijn er 250 geperst) kan een label eens een ‘risico’ nemen met een release die muzikaal een ander pad bewandeld dan het gros van zijn releases. Echter kan ik over risico’s nemen niet echt spreken in het geval van The Manics gezien zij een prima debuut afleveren!

Score: 79/100

<< NOFX - Self-Entitled Clockwork Crew - What About Us / ... Pa Svenska >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact