Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Insanity Alert - First Diagnosis

01-10-12 10:46:00 / door pureandsimple / band: Insanity Alert / album: Insanity Alert - First Diagnosis (2012)

Insanity Alert - First Diagnosis

Insanity Alert is een DRI-achtige partyband en klinkt bij vlagen als een minder strakke versie van The Butcher meets S.O.D en een klein beetje Citizens Patrol. Dat betekent dus flink van beukestein gaan met felle punk en thrash, gecombineerd met een flinke dosis onderbroekenlol. Getuige ook de vervormde Maiden hit “Run to the Pit”, met dito hitpotentie (en het gevoel van plezier in de muziek zie je ook wel terug in deze videoclip)

Uit de teksten van de nummers blijkt dat ook dit jaar Kevin 'Hevy Kevy' Aper (zanger) zeer waarschijnlijk geen gouden griffel gaat krijgen voor zijn teksten. Echter, en veel belangrijker, een catchy liedje in elkaar zetten kan ie nog altijd als de best. Het is met Insanity Alert gewoon hard en leuk. Muziek moet, net als sex met je moeder, zo af en toe 'gewoon hard en leuk' zijn. (En lekker viezig. Maar dat ter zijde). 

Ik heb altijd al gevonden dat Nederland meer van dit soort bands kon gebruiken. Niet in de laatste plaats omdat deze gasten allemaal in Oostenrijk wonen. Doe ook supertoll en check die band aus Tirol... HIER. (met zulke rijmelarij ook voor mij dus geen literaire prijs dit jaar…).

Score: 70/100

<< Antillectual - Future History Hostage Calm - Please Remain Calm >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact