Man from the South - Koblenz

24-09-12 21:11:00 / door effehoor / band: Man from the South / album: Man from the South - Koblenz (2012)

Man from the South - Koblenz

Ik heb geen TV en geen radio. Daarom moest ik via Facebook vernemen dat Giel “vijand van muziek” Beelen op zoek was naar de beste singer/songwriter van Nederland. Via het internet werd bevestigd wat ik al vermoedde: net iets te goed geklede plattelandsjongeren die naar de stad zijn verhuisd met niets anders dan een gitaar en een ongezonde dosis zelfmedelijden. Het type wat moeilijk kijkt, moeilijk doet en verwacht dat ze daarmee Paradiso wel vol krijgen.

Gelukkig zijn er ook nog mensen die deze fratsen niet nodig hebben. Die er met creativiteit en een goede instelling ook komen. Paul van Hulten is zo iemand. Ook hij kijkt moeilijk met zo'n moeilijke baard. Maar godverdomme, deze Eindhovenaar weet wel een schitterende plaat op de wereld te zetten. Ongelooflijk als je bedenkt dat de beste man ook onderdeel uitmaakt(e) van het minder interessante duo Woody & Paul.

Het sfeervolle Koblenz is er voor de punk die wel eens een rustig plaatje op wil zetten. En geloof me, die tijd komt er echt wel aan. Ik hoor namen als Charlie Bleak, Loudon Wainwright III, Eddie Vedder, het machtige O'Death en een klein beetje Bon Iver voor het gevoel. De negen nummers zweven tussen de blues, old time en folk. Zwaarmoedig met een klein, blij, muzikaal randje. De soundtrack van de eenvoud, de eerlijkheid en het leven. Echte muziek. Mooi.

Score: 80/100

<< Razorblade - Days Of Glory BUITEN GEBRUIK - s/t >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew