Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Accelerators - Fuel for the Fire

02-08-12 14:59:00 / door trilob / band: The Accelerators / album: The Accelerators - Fuel for the Fire (2012)

The Accelerators - Fuel for the Fire

The Accelerators is een band die ik eigenlijk nooit echt een kans heb gegeven. Ik hoorde al veel lovende verhalen en zo was pureandsimple ook erg te spreken over hun vorige cd. Ik weet eigenlijk niet hoe het komt dat ik nooit naar deze Rotterdammers heb geluisterd. Het is in ieder geval duidelijk dat ik deze band geen eerlijke kans heb gegeven.

Hier kwam verandering in toen ik ze vorig jaar in ACU mocht aanschouwen. Ik was toch aanwezig, omdat The Real Danger die avond ook op het podium stond. En ik moet eerlijk toegeven dat ik behoorlijk onder de indruk was van de show die The Accelerators weggaven. Een tijdje later heb ik dan ook hun vorige LP opgepikt bij de distro van Shield Recordings. En ik trek die LP zeer goed! Niet geheel toevallig brengt the Shield ook de nieuwe cd van deze band uit.

Deze nieuwe cd is minstens zo goed als hun vorige full length. De productie is super strak en de nummers zitten goed in elkaar. De zang doet me hier en daar denken aan Ten Foot Pole, de muziek ligt meer in het straatje van Screeching Weasel en the Apers. The Accelerators heeft door de jaren heen natuurlijk wel een eigen geluid ontwikkeld, maar als je die andere bands tof vind zul je deze cd ook zeker goed trekken!

Score: 75/100

<< In-Sane - / Despite Everything - Split 10 The Road Home - Old Hearts >>

Reacties

Gepost door: duip Gepost: 02-08-12 20:15:11
Oew! Ik ben benieuwd naar deze! 1 track al gehoord en die beviel me. Is die morgen al op te pikken in the cave op de rancid afterparty?
Gepost door: jelleonparole Gepost: 07-09-12 01:09:01
Coole plaat!
Gepost door: duip Gepost: 07-09-12 17:06:39
Zeker cool!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact