Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

In-Sane - / Despite Everything - Split 10

24-07-12 18:25:00 / door trilob / band: In-Sane / album: In-Sane - / Despite Everything - Split 10 (2012)

In-Sane -  / Despite Everything - Split 10

Hij is al weer een tijdje uit, maar omdat ik deze plaat samen met de Astpai LP wou bestellen, om verzendkosten te besparen, duurde het even voordat ik hem op de mat kon vinden. Deze Split 10" van In-Sane en Despite Everything bevat 4 nummers, waarvan beide bands er twee voor hun rekening namen.

Ik ben al een tijdje verliefd op de klanken die de jongens van In-Sane ten gehore brengen. Een geheel objectief verslag hoeven jullie dan ook niet te verwachten van de a-kant van deze split 10". Hun vorige cd kreeg van mij dan ook een 90/100 score. Met deze twee nummers gaat In-Sane gewoon verder waar ze goed in zijn; het maken van een stevig potje heartcore. Wat me wel verraste was het oldschool screamo intro van "born again". Iets wat ik totaal niet bij de band vind passen, maar ondanks dat klinkt het wel ruig. 

Er waren nogal wat kritische noten over de opnamekwaliteit / gitaargeluid van In-Sane hun vorige full length en ook moet ik dit even aanhalen bij deze twee nummers. Het moet je liggen, maar ik vind het vet!

Despite Everything is een band waar ik nog niet mee bekend was. Ze blijken uit Griekenland te komen. De muziek heeft wel wat weg van The Real Danger, maar is een stukje rauwer. Ik zou het dan ook willen benoemen als een kruising tussen TRD en Hot Water Music (maar dan wel een tandje sneller). Vooral de vocalen doen me deze vergelijking maken. Ik ben dan ook positief verrast en ben benieuwd of ik in de toekomst nog meer deze band zal horen. Ik ben in ieder geval siked!

Deze 10" is te bestellen bij Laserlife Records en voor de mensen die geen platenspeler hebben valt hij hier te downloaden.

Score: 80/100

<< Break Character - Remainder The Accelerators - Fuel for the Fire >>

Reacties

Gepost door: willemantillectual Gepost: 25-07-12 15:11:32
heel toffe plaat ja!
Gepost door: paal Gepost: 26-07-12 13:14:44
Ben benieuwd. Ik hoop dat mijn mailman hem binnenkort aan de deur brengt ;)
Gepost door: trilob Gepost: 26-07-12 13:17:34
ik hoop et ook voor je!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact