Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Screw Houston Start Screaming! - When Trumpets Fade

03-01-12 05:37:00 / door pureandsimple / band: Screw Houston Start Screaming! / album: Screw Houston Start Screaming! - When Trumpets Fade (2011)

Screw Houston Start Screaming! - When Trumpets Fade

Na de depressie gecreëerd door het Nederlandse zwakkcore-drama Striking Justice heb ik even wat tijd nodig gehad om jonge Nederlandse hardcorebands een kans te geven. Blij toe dat ik dat toch gedaan heb, want hardcoreband Screw Houston, Start Screaming (nog altijd geen fan van de naam, maar ondertussen alweer wat meer gewend) heeft vorig jaar een uitstekend plaatje afgeleverd voor de mensen die een Nederlands antwoord op MLIW meets melodieuze punkrock wel zien zitten.

Ik meen dat ik de vocalen, essentieel voor een band als dit, op de eerder uitgekomen s/t-release een beetje slap vond, maar daar heeft When Trumpets Fade weinig last van. De stem heeft kenmerken van screamo, lichte buldervocalen en een bijna Lou Koller-achtige schreeuw. Ook daar trouwens niet echt groot fan van, maar dat hoort nu eenmaal bij het geluid. Alles zit prima in elkaar (ook de digipack oogt verzorgd), maar nergens word het echt spannend met SHSS. Toch hoor je duidelijk kwaliteit in de opbouw van de nummers en dat is altijd een mooi aanknopingspunt voor verdere releases. Wat ik wel een beetje vreemd vind is dat er een ‘bonustrack ‘ (in ieder geval een track die niet bij de tracklisting vermeld staat) op staat. Waarom daarvoor is gekozen is me een raadsel, aangezien deze plaat met de intro’s en outro’s sowieso meer doet denken aan een EP dan een volwaardig album. Maar op de een of andere manier heeft de band iets sympathieks over zich heen en Ik hoop ze dan ook later dit jaar weer eens te gaan zien, want ik wil dit wel eens live horen.

Score: 65/100

<< Bass Drum Of Death - GB City Wanderlust - s/t >>

Reacties

Gepost door: rikftk Gepost: 03-01-12 13:34:06
Nog even terug willen komen op het volledig onterecht bashen van een ruige band en vervolgens de verkeerde bandnaam gebruiken.... ik nam je vaak volslagen onzinnige reviews al niet echt serieus, maar nu kan ik echt niet meer anders dan meewarig hoofdschudden en na 1 zin wegclicken.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 03-01-12 14:20:01
AH! Dan is het gelukkig allemaal niet voor niets geweest. Striking Distance natuurlijk WEL een hele toffe band :)
Gepost door: carlos Gepost: 03-01-12 20:01:35
Hahaha.
Pureandsimple's anti SJ-vendetta goes on.
Hilarisch om te zien hoe elke vorm van nuance verdwenen is en het Don Quixote syndroom begint toe te slaan.
Serieus te nemen was je al niet en dat heb je nu eens en te meer bevestigd!
Gepost door: screwhouston Gepost: 04-01-12 19:41:53
Om nog even inzicht te bieden in de tracklist. Het intro van de plaat staat niet als track vermeld op de achterkant, dus vandaar dat het niet uit lijkt te komen. De eerste naam op de achterkant is dus track 2 en er is geen bonustrack... Had inderdaad duidelijker gekund!
Gepost door: ddt Gepost: 21-01-12 11:05:55
ach, ik draai de eerste demo nog regelmatig, live is het leuk, sympathieke heren... dit zal ongetwijfeld ook goed zijn :)
Gepost door: arobertscream Gepost: 24-01-12 14:26:24
Ik trek het vrij goed!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact