Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Streetlight Manifesto - Streetlight Lullabies

30-11-11 14:48:00 / door pureandsimple / band: Streetlight Manifesto / album: Streetlight Manifesto - Streetlight Lullabies (2011)

Streetlight Manifesto - Streetlight Lullabies
Ik gok dat het nog wel even gaat duren voordat de hype van akoestische punkrockers helemaal is weggeëbd. Dat is jammer voor de fans van het ‘hardere werk’, want het is logisch dat hoe meer tijd er in akoestische uitstapjes worden gestoken hoe minder ‘normale’ albums uit gaan komen.

Streetlight Manifesto zanger Toh Kay (Tomas Kalnoky) heeft voor dit album wat Streetlight nummers omgetoverd tot akoestische tracks. Daarbij klinkt het gros van de nummers een flink stuk anders dan het origineel. Persoonlijk vind ik dat een meerwaarde, maar ik kan me prima voorstellen dat bepaalde fans hiervan huiveren. Ik denk dat de grootste winnaars te vinden zijn tussen de kids die nooit iets hadden met Streetlight Manifesto, maar wel wat zien in een goede folkpunk singer-songwriter.

Tja… Het blijft een kwestie van smaak: voor sommigen is een akoestisch jammerhout geweldig voor bij een open vuurtje en voor anderen is het vooral om dat vuurtje op te stoken. Persoonlijk vind ik de stem van Kalnoky aangenaam genoeg en de nummers, ooit geschreven voor Streetlight Manifesto, in deze versie goed genoeg om bestaansrecht voor zijn project te rechtvaardigen. Desalniettemin begin ik ondertussen ook een beetje een slappe zak te krijgen van al dat akoestisch geneuzel.

Score: 66/100

<< Coliseum - Parasites Voivod - To the Death 84 >>

Reacties

Gepost door: davidpoison Gepost: 30-11-11 19:51:10
het wordt tijd voor een electrische gitaar revival
Gepost door: rancidsuicidemachine Gepost: 01-12-11 10:09:46
Heb het geluisterd, werd er niet heel vrolijk en dat word ik normaal wel van streetlight. Alle energie die normaal in de nummers zit is nu totaal weg, en dat had volgens mij niet gehoeven. Wat mij betreft had hij niet alles zo zacht/melow hoeven zingen er had best wat meer power in mogen zitten. En al dat getokkel op die gitaar wordt je op een gegeven moment ook wel zat, hij kan wel heel aardig spelen, maar dat spaans achtige gitaarspel past niet geweldig bij de nummers.
Hij speelt ook in de band; bandits of the acoustic revolution, beter is de revolutie snel voorbij
Gepost door: meneerpunkska Gepost: 05-12-11 21:42:23
Ik ben ook wel in voor een nieuw album van streetlight,
hoewel ik heb genoten van dit album ben ik er nu al weer klaar mee.
Doe mij maar weer een album van Tomas Kalnoky waarbij een goeie mix in stijl te horen is tussen Gimp, catch22 en streetlight. Helaas ben ik bang dat er een nieuwe 99SOR aankomt :( (laat dan wel het nummer "Mrs. Butterworth's Indestructable Bombshelter" erbij zitten!)
Een lang verhaal kort: Nieuw Materiaal!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact