Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Crazy Arm - Union City Breath

12-11-11 13:48:00 / door pureandsimple / band: Crazy Arm / album: Crazy Arm - Union City Breath (2011)

Crazy Arm - Union City Breath

Eerlijk is eerlijk... Ik was niet meteen om toen ik Born to Ruin hoorde. Ik moest nog even wennen aan een punkrockband die onder andere politico-punk, folkpunk en country rock'n'roll in nummers van ruim vierenhalve minuut propte. Born to Ruin heeft het toentertijd ook niet in mijn top 10 van dat jaar geschopt en ik had het duidelijk mis. Met terugwerkende kracht zou het wel eens mijn meest gedraaide plaat uit dat jaar kunnen zijn en aangezien de band nu op het Europese vasteland verkeerd (op tour met Against Me!) moet ik toch echt even deze plaat in het zonnetje zetten.

Ik heb Union City Breath al een tijdje, maar ben nog altijd niet helemaal weggeblazen. Het is wel catchy, maar ook weer niet catchy genoeg om na 10 luisterbeurten te beklijven. Misschien komt het omdat het muzikaal en tekstueel op een redelijk hoog niveau zit, of wellicht ligt het gewoon aan mij? Wel weet ik nu al dat deze plaat zeker zo goed is als het geniale Born to Ruin. Hoe ik dat dan toch weet? De tekstuele content is weer uitstekend en de riffs, riedeltjes en zanglijnen zijn weer subliem. Het kan niet anders dan dat ik dit geniaal ga vinden! Van de metal-achtige riff in de openingstrack tot de akoestische gitaren in de Peggy Seeger’s Song of Choice, het is allemaal daar. Aangezien de nummers ietjes korter duren dan op Born to Ruin ga ik er stiekem vanuit dat het kwartje eerder gaat vallen. Dat is nu nog steeds niet gebeurt, maar het zal in dezer dagen toch echt gaan gebeuren en ik verwacht dat de shows in 013 en OB daar positief aan zullen bijdragen. Voor fans van Rise Against, Against Me!, oude The Clash, Bad Religion en Hot Water Music en alles wat daar een beetje tussen of naast zit. 

Score: 80/100

<< The James Cleaver Quintet - That Was Then, This is Now Dead Milkmen - The King In Yellow >>

Reacties

Gepost door: pureandsimple Gepost: 12-11-11 13:56:42
Vanavond ook nog in Den Haag te zien trouwens!
Gepost door: puyol Gepost: 12-11-11 15:05:47
siked voor vanavond! Alhoewel dit album mij toch nog niet zo heeft weten te pakken als Born To Ruin, hopelijk komt het nog.
Gepost door: xanathos Gepost: 12-11-11 16:59:44
Heerlijke band inderdaad! Zin in morgen!
Gepost door: gerrit Gepost: 13-11-11 15:31:10
hij groeit wel met de beurt dat hij opstaat moet ik zeggen. Was overigens weer geniaal gister!

Gepost door: hein Gepost: 14-11-11 00:26:34
Kende deze band helemaal niet, maar vond hun concert in Aarschot met Against Me! inderdaad super. Cd'tje gekocht en heb wel zo'n beetje datzelfde gevoel dat het aan het groeien is...
Gepost door: xanathos Gepost: 14-11-11 16:30:59
Bleek ook een briljante liveband te zijn. Eerlijkheid doet me zeggen dat ze zelfs een gooi doen naar beste band van de avond. Niets af doende aan Against me! maar holy shit..
Gepost door: tom Gepost: 16-11-11 12:12:09
Voor fans van Rise Against? Hot Water Music? Je zal Flogging Molly en kabouters bedoelen. Ik vond er echt weinig aan. Ze speelden goed hoor, maar ik kreeg echt jeuk van die muziek. Nu toevallig Born To Ruin opstaan, daar zitten in ieder geval nog geen violen in, maar 't is ook niet echt briljant of zo.
Gepost door: gerrit Gepost: 16-11-11 16:36:05
Tom geef het een luisterbeurtje of 6/7 en kom dan met je mening. De vergelijking met Floggin Molly slaat natuurlijk nergens op.
Gepost door: jelleonparole Gepost: 16-11-11 22:30:31
Zelfs ik trek het nu best goed, maar had er idd ook wel een flink aantal luisterbeurten voor nodig.

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact