Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Counterparts - The Current Will Carry Us

31-10-11 08:28:00 / door pureandsimple / band: Counterparts / album: Counterparts - The Current Will Carry Us (2011)

Counterparts - The Current Will Carry Us

Ooit was er een enorm gare kutband genaamd Counterpart. Ze kwamen uit Zeeland meen ik. Dat was echt niet te doen! Maar laten we het over dit Counterparts hebben! Ik had de naam al wel eens ergens gezien, maar nooit de moeite genomen het daadwerkelijk te checken. Ondertussen heeft de band voldoende promotie weten te maken dat ik toch maar even het album ga recenseren.

Wie goed de opgeblazen promosheet leest weet meteen dat dit weer zo’n marginale Comeback Kid-clone gaat worden. UGH! Dat belooft over het algemeen weinig goeds. Toch probeer ik het maar even, want deze Canadezen zijn relatief ‘hip en happening’ in de VS en ik wil ook wel eens meemaken dat ik die mening kan delen. Want eigenlijk hoor ik nooit iets aangenaams tussen die gare Victory-rommel. Bij Counterparts is dat maar deels anders (en daarom niet minder uniek dat ik het überhaupt luisterbaar vind!). Het album klinkt op zich best wel energiek en aanstekelijk, maar ik wordt al snel tureluurs van steeds weer diezelfde gare Xhardcore breakdownsX, Xgare tekstenX en dan ook nog eens combineert met suffe flirt richting metalriffs (waar deze band duidelijk niet vaardig genoeg voor is). Daarbij heb ik het gevoel dat de zanger een beetje mee probeert te liften op de hypewagen met een Touche Amore-achtige zang. Ik zeg niet dat je er direct oorherpes van krijgt, maar ik heb het gevoel dat ze veel te hard proberen en dat staat me een beetje tegen.
Conclusie: niets bijzonders. Hoewel dit zeker niet het slechtste is wat Victory uitgebracht heeft de afgelopen tijd, is dit duidelijk geen band die enige vorm van hype waard is. 

Score: 59/100

<< Run Forever - A Few Good Things Thrice - Major/ Minor >>

Reacties

Gepost door: cleany Gepost: 01-11-11 09:05:25
zoals wel vaker deel ik je mening totaal niet. Counterparts heeft wel degelijk een eigen geluid en maakt complexere muziek dan "genregenoten" (als je daar al van spreken). Daarnaast zijn deze jongens 18/19 jaar oud en dat is niet altijd te horen. Ze maken met deze plaat een solide indruk, maar haalt het net niet bij de vorige plaat. Probleem is wel bij deze band dat ze niet het onderste uit de kan halen. Je hoort dat ze meer in hun mars hebben, maar dat niet laten horen op deze plaat. Ik zou persoonlijk qua beoordeling naar de 80 neigen, maar dit zal ergens op 77 blijven steken.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 01-11-11 10:54:49
Redelijk muzikanten, matige teksten, matige zang, veel hype om niets... Het lijkt me idd wel wat voor jou ;)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact