Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Generators - The Last of The Pariahs

24-10-11 09:31:00 / door pureandsimple / band: The Generators / album: The Generators - The Last of The Pariahs (2011)

The Generators - The Last of The Pariahs

CD van de week Week 43 2011

Hoewel dit in de jaren 90 één van mijn favoriete bands was heb ik het in 2009 uitgekomen Between The Devil And The Deep nauwelijks gedraaid. Ik had het gevoel dat ze teveel de glamrock en Social D. kant op aan het gaan waren en nauwelijks meer van die The Jam en SLF-achtige punkrock elementen hadden. Dat hadden ze vanaf Excess Betrayal & Our Dearly Departed eigenlijk al niet meer, maar dat album was tenminste nog heel erg goed. Between The Devil was dat eigenlijk niet...

Als ik de hoes van deze nieuwste plaat zo zie krijg ik al meteen een veel beter gevoel dan bij het vorige album. Het doet me qua artwork veel denken aan het werk op TKO (wat ik nog altijd met veel plezier opzet). Vanaf de eerste tonen op Angels Looking Down weet ik het helemaal zeker: The Generators kunnen nog altijd extreem catchy en lekker in het gehoor liggende tracks maken! Misschien niet meer zo van die ouderwetse streetpunkrock'n'roll, maar dit komt wel weer meer in de buurt van de kwaliteit die we op “Excess Betrayel...” hoorde. Waarschijnlijk speelt het ook wel mee dat ik deze band een tijdje links heb laten liggen, maar deze melodieuze punkrock gaat er in ieder geval in als zoete koek. Met nummers als United Like Brothers, een ode aan Joey Ramone en Joe Strummer, heeft deze plaat zelfs iets in de melk te brokkelen wat betreft de betere punkrocktrack van 2011. Zeker de moeite waard om deze band weer eens een kans te gunnen.

Score: 75/100

<< The Bodybags - Cenobites/ The Bodybags Split Dead To Me - Moscow Penne Ante >>

Reacties

Gepost door: piratenbroertje Gepost: 25-10-11 16:58:08
ik moet zeggen, ik ga lekker op 3AM!
Gepost door: ghoulie Gepost: 27-10-11 22:03:48
De laatste plaatjes vond ik inderdaad ook een stuk minder. Maar afgaande op deze recensie wil ik "The Last Of The Pariahs" wel eens proberen. Ben benieuwd!

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact