Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Chuck Ragan - Covering Ground

25-09-11 23:53:00 / door pureandsimple / band: Chuck Ragan / album: Chuck Ragan - Covering Ground (2011)

Chuck Ragan - Covering Ground

CD van de week Week 39 2011

Zoals opener Nothing Left to Prove al indiceert heeft Chuck Ragan weinig meer te bewijzen na het ijzersterke Feast or Famine en Gold Country. Gelukkig heeft de zanger/ gitarist van Hot Water Music nog altijd veel moeite in zijn solo-werk gestoken en is Covering Ground weer een regelrechte klapper geworden.
Hoewel het Spingsteeneske cliché van de eenzame man die constant onderweg is er eentje is die we ondertussen al wel kennen verveelt Ragan nergens met dit thema. Door zijn tourleven centraal te zetten lijkt Ragan wat minder poëzie in zijn teksten te hebben verwerkt dan dat we van hem gewend zijn, maar dat is iets wat bijna ongemerkt aan je voorbij gaat aangezien de melodie en afwisseling van geluid je alsnog voldoende meeslepen en roeren. Iets waar vaste hulp Jon Gaunt met zijn viool natuurlijk weer een grote rol in speelt. Met de hulp van Chris Thorn, Frank Turner, Audra Mae en Brian Fallon zal deze plaat iedere liefhebber van het (sub)genre moeten weten aan te spreken en bereiken. 
Het enige wat me een heel klein beetje stoort is dat het album qua opbouw (de positie van de tracks op de plaat) niet de ideale samenstelling lijkt te hanteren. Misschien hoeft dat ook niet meer in de tijd van mp3 en geshuffle, maar er zit niet echt een lekkere flow in voor mijn gevoel. Artiesten als Tim Barry en Frank Turner hebben dat probleem ook altijd een beetje op hun albums, maar dat komt deels omdat zij wat fillers er op hebben staan. Chuck Ragan weet echter weer een tiental hoogwaardige nummers bijeen te zetten en niets dan lof daarvoor. Covering Ground kan wat mij betreft met alle gemak mee met het beste wat Chuck Ragan als solo-artiest ooit gedaan heeft.

 

4 oktober in Amsterdam - De Duif (uitverkocht)
14 oktober in Antwerpen - Trix

Score: 78/100

<< Defiance - The very best of Defiance (and we don´t care) Hellbound Glory - Old Highs and New Lows >>

Reacties

Gepost door: tom Gepost: 26-09-11 18:43:23
Ben erg benieuwd! En niet eens met de fillers van Frank Turner, ook niet met de positionering.
Gepost door: xanathos Gepost: 29-09-11 22:44:58
Wat een held. Zonde dat het uitverkocht is in amsterdam :(
Gepost door: beukuhnootjuh Gepost: 30-09-11 17:58:28
Wee een erg coole cd. Zin in dinsdag :D
Gepost door: laer Gepost: 30-09-11 18:12:01
Klinkt goed ja.. ook hier erg veel zin in dinsdag!
Gepost door: puyol Gepost: 08-10-11 16:19:00
Naar aanleiding van het goddelijke concert in de Duif afgelopen week heb ik dit albumpje maar eens op de kop getikt. Ik trok Chuck matig, zeker vergeleken met andere akoestische helden, maar deze plaat is echt goei!

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact