Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Make do and Mend interview

10-08-11 16:50:00 / door pureandsimple / band: Make Do And Mend / concert: 08-08-11 - Hot water music - 013 - Tilburg

Make do and Mend interview

Aangezien ik zelf de show met Hot Water Music moest skippen laat ik Gertjan van Shield Recordings een interview voor me regelen met drummer Matt van Make Do And Mend. Deze band, onderdeel van een groep bandjes (La Dispute, Defeater, Touché Amoré en Pianos Become the Teeth) die zichzelf The (Last Great) Wave noemen, zou het wel eens heel erg ver kunnen schoppen. End Measured Mile had ik vorig jaar al getipt als een van de betere platen. Tijd dus om de jongens eens aan de tand te voelen.


Is het niet gek dat ik jullie nu interview vanwege een plaat die eigenlijk al een jaar of wat oud is?
Ja en nee. Er is, ook zeker voor ons, redelijk wat vernieuwd en fris enthousiasme en buzz omheen. Je moet ook indenken dat zowel de plaat als wij als band voor Europa eigenlijk helemaal nieuw zijn. Een nieuwe persing van die plaat is gewoon supervet en het idee dat iedereen in Europa die plaat nu ook op kan pikken zonder belachelijk veel extra kosten te moeten maken is heel erg tof. Natuurlijk wilde we dit vanaf het begin al, maar soms duurt het allemaal wat langer voordat het van de grond komt.

Hoe kwamen jullie in contact met Shield en Holy Roar records?
Ze kwamen bij ons aankloppen eigenlijk. We vonden het meteen tof en Holy Roar kwam met het idee om al ons werk in een release uit te brengen. Dat was natuurlijk ook tof.

Wat me opvalt aan End Measured Mile is dat het een echt album is. Een plaat die het beste tot z'n recht komt als je 'em van voor naar achter luistert.
Wij zijn een beetje eigenaardig en moeilijk als het op albums maken aankomt. Wanneer we nummers schrijven hebben we altijd een compleet album voor ogen. We weten dus eigenlijk al van te voren hoeveel nummer we willen gaan maken. We hebben allemaal het idee dat een album een bepaalde flow moeten hebben en zoiets kun je niet doen als je wat goede en minder goede nummers hebt. Als het in het geheel past dan klopt het allemaal. It’s all about flow.

Op de hoes van End Measured Mile staan op de voorkant kleren en op de achter autobanden. Wat is de symboliek hierachter?
Het staat in relatie met de titel. Het gaat om het loslaten van het idee dat je je aan iedereen moet meten en op gelijke tred moet komen te staan. Het stoppen van groeien omdat je meer wilt zijn dan de ander. Dat je domweg jezelf moet zijn. Niets meer, maar natuurlijk ook niets minder. Niemand is cooler of beter dan de ander. Laat alles los en wees jezelf en leef je eigen leven.
Al onze nummers gaan daar ook over. Over het leven. Het draait om ervaringen, relaties en natuur. Sommige zijn goed, andere niet. Onze teksten zouden in principe voor iedereen op de een of andere manier relatable moeten zijn.

Jullie deden mee aan een wedstrijd op Mtv, toch? Hoe zat dat ook al weer?
We waren genomineerd voor onze video voor het nummer “Oak Square” op MTVu. Uiteindelijk hebben we nog gewonnen ook! En we hebben Mac Miller verslagen tijdens die wedstrijd. Take that white boy!

Kan Mike Poulin twee bands aan? Ik bedoel zowel Defeater als jullie timmeren behoorlijk aan de weg, niet?
Poulin is een bezig mannetje. Gelukkig heeft hij tot nu toe altijd de tijd vrij kunnen maken om met ons of met Defeater op tour te kunnen gaan. Er is onderling veel respect en we proberen ook een beetje te letten op elkaars tourschema enzo.


Al nieuwe releases in de planning?
Een nieuwe EP zit eraan te komen en een nieuwe full length zal ergens in de lente van 2012 uit moeten komen. En daarna natuurlijk heel veel en heel hard touren!


Als ik jullie plaat-verloop zo hoor heb ik het idee dat het nieuwe werk veel meer richting Hot Water Music op zal gaan dan de hardcore kant. Misschien zit ik er wel helemaal naast, maar het is zo'n voorgevoel.
Tja... We willen gewoon muziek maken en zien wel wat er op dat moment gebeurt met ons. Dat zal per moment misschien verschillen en we spreken van te voren niets af met elkaar. Als we een eloctronica plaat zouden maken (wat we niet gaan doen) dan is dat wat wij op dat moment willen doen. Zo simpel werkt het. Muziek gebeurt op een bepaald moment en bepaald tijdstip. We willen niet iedere keer dezelfde plaat schrijven. Dat is ook niet ons type muziek en niet ons doel. We willen muziek maken en veel spelen. Niets meer dan dat.


http://mdam.bandcamp.com/
http://mdam.bandcamp.com/
http://makedoandmend.bandcamp.com/
http://makedoandmend.bandcamp.com/

 


 


Reacties

Gepost door: xroldx Gepost: 12-08-11 11:55:18
En waarom lees ik hier niets over Carry On? ;-)
Gepost door: pureandsimple Gepost: 12-08-11 12:03:53
Hehe... We hoeven niet 2x dezelfde interviews te houden, toch? ; )
Gepost door: triplezero Gepost: 12-08-11 16:38:18
Als ik dat interview op SWNK zo lees zijn het een stuk jongere dudes dan ik dacht. Of ik word gewoon oud.
Gepost door: rikftk Gepost: 13-08-11 14:36:38
Megaruige band! Tof interviewtje.
Gepost door: trilob Gepost: 13-08-11 15:19:07
voor de liefhebbers:

http://www.swnk.org/articles/make-do-and-mend-end-measured-mile-giveaway/
Gepost door: davidpoison Gepost: 13-08-11 18:25:31
om 1 of andere reden raak ik maar niet voorbij het eerste nummer, wat overigens een serieuze hit is. ik blijf proberen.
Gepost door: rikftk Gepost: 13-08-11 22:42:11
Het nummer daarna is een zo mogelijk nog grotere hit, dus ik zeg, even doorbijten!

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact