Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Travis Barker - Give The Drummer Some

22-05-11 10:59:00 / door mano-revolver / band: Travis Barker / album: Travis Barker - Give The Drummer Some (2011)

Travis Barker - Give The Drummer Some

Dat Travis Barker een druk baasje is was mij al langer bekend. Naast het runnen van een eigen bedrijf is hij momenteel bezig met albums voor Blink 182 en Transplants en komt er, niet geheel onverwacht, ook nog eens een solo album uit! Ik zeg onverwacht omdat de heer Barker hier ook alweer enige tijd mee bezig was, maar onlangs verscheen toch echt ‘Give The Drummer Some’.

‘Give The Drummer Some’ is geen (pop)punk plaat! Misschien geen verrassing, maar ik waarschuw je voor de zekerheid toch maar even. Travis Barker gaat solo verder op de hip hop tour die hij na de Transplants is ingeslagen met onder andere zijn project met DJ AM en het vrij obscure Expensive Taste met Skinhead Rob en Paul Wall wat door allerlei gedoe met labels niet meer dan een mixtape heeft uitgebracht.

Het motto van Barker’s kledinglabel is ‘Family’ en op ‘Give The Drummer Some’ is dat zeker terug te horen. Barker trommelt de hele plaat aan elkaar en word daarbij bijgestaan door onder andere The Game, Lil Wayne, RZA, Snoop Dogg, Ludacris,Busta Rhymes, Kid Cudi, Bun B, Cypress Hill en Transplants. Maar ook gitaar helden als Tom Morello en Slash maken hun opwachting op ‘Give The Drummer Some’, met zo’n line-up kan het haast niet fout gaan!

En dat gaat het dan ook niet. Barker zet door zijn ervaring en met behulp van de vele grote namen uit de scene een zeer solide hip hop plaat neer en doet dit met stijl. De plaat is al een kleine twee maanden uit en heeft een periode non-stop aangestaan op mijn mp3 speler. Enige minpunt wat ik kan bedenken is dat een Pushead cover ook een lp release verdiend en zover ik weet is die nog niet aangekondigd, voor de rest dope shit ouwe!

Score: 80/100

<< Razorblade - Gegen Die Masse Tight Finks - High Definition Rock 'N' Roll >>

Reacties

Gepost door: trilob Gepost: 22-05-11 16:22:36
kan haast niet fout gaan? kan haast niet goed gaan lijkt me...
Gepost door: puyol Gepost: 22-05-11 18:09:51
Heb een paar nummers geluisterd, wat een slechte kloteplaat. Zelfs voor hip hop.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 23-05-11 11:48:56
Ik hou wel heel erg van hip hop, maar dit is voor het grootste deel afschuwelijk...
Gepost door: lastsunrise Gepost: 23-05-11 12:43:58
Dit album laat ik daarom ook voor wat het is. Ik ben stiekem wel benieuwd naar de nieuwe Blink-182. Nog even afwachten.
Gepost door: kampercity Gepost: 27-05-11 12:12:47
Die travis Barker, is altijd één grote nepper geweest, laat hem lekker zijn mtv en hiphop vriendjes af gaan zuigen daar hoort hij thuis. Bling Bling 182 een nieuw album? Alsjeblief zeg....
Gepost door: frankbootstomp Gepost: 30-05-11 18:33:41
ik vind een poppunk drummer met een solo hip hop plaat maar een raar idee, en moet zeggen dat ik er ook niet kapot van ben, maar ben wel heel benieuwd naar de nieuwe blink plaat hoewel die waarschijnlijk wel ballen zuigd
Gepost door: ontlastingpunx Gepost: 01-06-11 23:14:57
Wat een negativiteit zeg! Ik heb de plaat nog niet beluisterd maar ik verwacht er eigenlijk vrij veel van.. Trok dat project met DJ AM erg goed.

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact