Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

the Evening Rig - The Hilltop Pines

14-05-11 11:30:00 / door pureandsimple / band: the Evening Rig / album: the Evening Rig - The Hilltop Pines (2011)

the Evening Rig - The Hilltop Pines

Mijn liefde en interesse voor deze band sprak al uit het interview wat ik onlangs met deze heren en dame deed. Nu is er, in het kielzog van het geniale album 'Is Doing Stuff', een 7” uit. Hoewel de echte klapper van die plaat opener The Steve McQueens is, heeft de band gekozen om The Hilltop Pines bij te persen op een kleiner stuk vinyl. Ook een fijn nummer natuurlijk, maar ik merk wel dat een heel album beter werkt voor deze band. Zeker ook gezien ze dan kunnen etaleren dat ze zowel de wat meer akoestische tracks als de wat fellere nummers prima aankunnen.
Op kant B staat een Willie Nelson cover (I gotta get Drunk) en gezien de gedeelde passie voor heftig zuipen, die je ook duidelijk terugvindt op de rest van hun albums, is dit een uitstekende en natuurlijk aanvoelende cover. Extra credits krijgen ze voor de hilarische jaren 60 vakantiekiekjes die er iedere release weer bijzitten.
Voor fans van Two Cow Garage (dit is beter!), Lucero en latere Replacements is dit een band om nauwlettend in de gaten te houden.

 

 

Score: 78/100

<< suicide state - Suicide State/Hiding Inside Victims split Planet Eyelash - Eyes on the road >>

Reacties

Gepost door: laer Gepost: 15-05-11 14:03:25
Two Cow Garage ontdekt op Queensday, super vet. Ben benieuwd naar deze band. Wat ik gehoord heb is in ieder geval echt heel vet!

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact