Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

suicide state - Suicide State/Hiding Inside Victims split

13-05-11 22:24:00 / door jelleonparole / band: suicide state / album: suicide state - Suicide State/Hiding Inside Victims split (2011)

suicide state - Suicide State/Hiding Inside Victims split

Amper een half jaartje bij elkaar en nu al een single uit en op tour door Amerika; veel bands dromen er van maar Suicide State uit Nederland doet het gewoon. Zowel op tour als op deze single wordt de band bijgestaan door collegacrusties Hiding Inside Victims uit Californië en het resultaat mag er zeker wezen.
Suicide State, bestaande uit ex-leden van o.a. Radio Bikini, Power Is Poison en De Reclassering, levert zijn eerste visitekaartje af middels drie crustpunk nummers die qua sound ergens het midden houden tussen eerder genoemde ex-bands, maar dan met Sakevi van GISM die de vocalen voor zijn rekening neemt. De zang doet me namelijk meer dan eens aan deze Japanse mafkees denken, en dat bedoel ik als een compliment! Ik ben benieuwd wat Suicide State in de toekomst nog meer in petto heeft want dit eerste voorproefje van deze nieuwe band klinkt absoluut veelbelovend.
Ook Hiding Inside Victims kun je wel om een boodschap sturen als het gaat om het fabriceren van een lekker moppie crustcore. De Amerikanen klinken net wat zwaarder en technischer dan hun Hollandse tourbuddies, maar weten met hun bijdrage eveneens zonder problemen mijn trommelvliezen van hun bekwaamheid te overtuigen.
Ik geloof dat het de bedoeling is dat beide bands over een tijdje ook aan deze kant van de oceaan een tourbus gaan delen dus dit plakje vinyl is alvast een prima manier om ons Europeanen een beetje voor te bereiden.
Fijne single en tevens het bewijs dat er veel mogelijk is wanneer je niet op je reet blijft zitten, maar zelf actie onderneemt. DIY or die!

Score: 79/100

<< Crawfish - Never Surrender the Evening Rig - The Hilltop Pines >>

Reacties

Gepost door: gerrit Gepost: 14-05-11 15:19:32
Goed plakkie!

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact