Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

We Are The Ocean - Go Now & Live

17-04-11 13:27:00 / door trilob / band: We Are The Ocean / album: We Are The Ocean - Go Now & Live (2011)

We Are The Ocean - Go Now & Live

Go Now And Live is het tweede album van de uit Loughton (Engeland) afkomstige band We Are The Ocean. De mensen die bekend zijn met deze band zullen weten dat de vorige release een heel behoorlijke post-hardcore plaat is. De liefhebbers zullen zich wel een hoedje schrikken wanneer ze deze release voor het eerst te horen krijgen. De rouwe hardcore randjes zijn ingeruild voor zoete 3fm rock. Ik zou ze willen bestempelen als het softe mainstream broertje van the Foo Fighters.

Waar het oudere werk mij al iets te jankerig is zou deze nieuwe sound mij al helemaal niet moeten bevallen. Toch is het tegenovergestelde waar want deze plaat is stiekem toch wel heel sterk. Met een prima gepolijste productie, en af en toe toch rouwe zang die prima wordt aangevuld door cleane vocalen van de gitarist, heeft We Are The Ocean een goede stadionsound te pakken en zou niet misstaan op de grotere festivals. 

Nu komen we ook bij een punt waar ik mijn vraagtekens bij heb. Waarom kiest een band voor zo'n verandering in de sound. Zou de band muzikaal gewoon zo gegroeid zijn of lonkt het grote publiek, de festivals of stadions en de extra zakcentjes die dat met zich mee brengt? 

Score: 70/100

<< The Cute Lepers - Adventure Time Sharks - The Joys of Living 2008-2010 >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact