Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

High Tension Wires - Welcome New Machine

21-03-11 08:43:00 / door pureandsimple / band: High Tension Wires / album: High Tension Wires - Welcome New Machine (2011)

High Tension Wires - Welcome New Machine

CD van de week Week 12 2011

Dit is alweer het derde album van High Tension Wires, maar desondanks niet echt bekend bij de meeste mensen. Daar zou wat mij betreft wel verandering in mogen komen, want wat een gave band is dit! En wat een gave plaat ook weer! Niet dat ik het idee heb dat Dirtnap echt een label is wat het grote geld binnenharkt, maar met The Ergs!, Epoxies en The Briefs hebben ze toch een aantal kwaliteitsreleases in de catalogus staan die iedere liefhebber zou moeten oppikken. High Tension Wires mag zich trouwens aan dit illustere rijtje toevoegen.

De bandleden Mike Wiebe en Mark Ryan hebben met The Riverboat Gamblers en Marked Men (ook Dirtnap trouwens) al redelijk naam gemaakt, maar High Tension Wires doet er als side-project toch echt niet voor onder. Wat dat betreft zou het nog wel eens lastig kunnen worden om de krachten goed te verdelen, maar tot nu toe lijken geen van de bands er onder te lijden. Nu is deze band wat meer in het straatje van Marked Men en Mind Spiders dan Riverboat Gamblers (misschien oude RBG een beetje nog), maar voor beide fanbases is dit een band die sterk is aan te raden. Met twaalf tracks aan powerpoppunkrock'n'roll in iets meer dan een half uurtje houdt de band zich aan de ongeschreven punkrock standaard. Heel erg catchy ook en ook nog es heel erg goed. Mijn soundtrack voor de onlangs begonnen lente!

 

 

Score: 77/100

<< Uncommonmenfrommars - I Hate My Band! PJ Bond - '22 April: Vienna, Austria >>

Reacties

Gepost door: jgarde Gepost: 24-03-11 14:43:36
Erg toffe plaat dit!
Gepost door: oudegarde Gepost: 24-03-11 15:02:43
godenband!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact