Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Bat Bites laatste deel

05-03-11 15:36:00 / door pureandsimple

The Bat Bites laatste deel

Dag 5
Na een goede nachtrust, maakte Albe ons ontbijt klaar. Eerst een eitje en daarna nog wat pasta. Hierna vertrokken we naar Turijn. Onderweg nog even in een klein dorpje gestopt om hi-hats te kopen. We kwamen in een klein muziek winkeltje. Ik vroeg de eigenaar of ik naar een paar hi-hats kon luisteren. De man begon heel druk een stand op te zetten en liet hierdoor heel de stand op een bassdrum van 2500 euro vallen! Waarschijnlijk boeide het hem niet, want hij reageerde heel relaxed. Na de goede hi-hats gevonden te hebben, reden we weer door naar Turijn. We kwamen bij aan bij de United Club. Ze hadden een perfecte WiFi-verbinding en we veranderden in de Geek Bites. Lekker een paar uur doelloos op facebook rondzwerven.
De eerste band die speelde was “the Berkleys” een beetje Blink 182 achtige muziek en de tweede band was “the Bleekers” een hele toffe band die goed speelde. Ook wij speelden goed, maar toch was dit denk ik de zwaarste show om te spelen. Mensen vonden de show wel leuk maar geven weinig reactie tijdens de nummers. Ik ging deze show weer proberen mee te zingen. We speelden “hold on” een nummer waar veel 3 stemmige vocalen in voor komen. Slecht idee, want halverwege het nummer was heel m'n stem weer verdwenen. Na de show hebben we nog wat locale “elvis”cocktails gedronken. Super lekker! Deze nacht sliepen we in een pand dat er uit zag alsof alle criminelen van Turijn daar woonden, maar hij had bedden dus dan maakt dat allemaal niet zoveel meer uit.

Dag 6
Vandaag hadden we een show in Piacenza. We spraken af met Chris (bassist van tough). Na een paar biertjes verkenden we nog wat winkeltjes en toen gingen we naar de bar waar we speelden. “Bullone” was de naam en dit is een hele toffe bar in de stijl van de jaren 50/60! Ze maakten een lokaal gerecht voor ons klaar genaamd: Gnocchi salsa di noci. Een soort van aardappelpasta met notensaus. Erg lekker!
We speelden vanavond met “the Teenage Gluesniffers” ze speelden een toffe show! Ze veranderden de tekst van hun nummer: “teenage anthem” van: Cause I want to be, forever teenager, naar: Cause Scott wants to fuck, every teenager. Ook een leuke variant toch? Onze show ging ook weer heel goed, zelfs ik stond er van te kijken. Er zaten zelfs wat zakenmannen die het tof vonden... na de show wederom bier gedronken en daarna naar het hotel. (lekker punk).

Dag 7
We werden wakker in het hotel, hebben lekker gedoucht en een lekker ontbijt op. Nu gingen we naar Rome! Weer 6 uur in die bus zitten, maar dat was het zeker wel waard. Aangekomen bij de club zaten alle deuren dicht en hing er een briefje op de deur met een Italiaanse tekst. Wij dachten door de tekst dat de tent verhuisd was, maar de eigenaar was gewoon 3 kwartier te laat. Niks aan de hand dus. Dit was wel de mooiste zaal van de tour denk ik. Er kwam een Amerikaanse gast genaamd David naar ons toe en vertelde ons dat we bij hem thuis zouden slapen.
Echt een super aardige gast en ook volop grappig! We kregen wat super lekkere biertjes en onze eerste pizza van de tour! De eerste band was “the Nappies”, een girl fronted band! De tweede band “Nasty Cats” een beetje harde greenday, maar wel een van de betere bands die ik deze tour gezien heb. Net voor onze show wilde David nog een shotje met mij drinken. Dus ik bestelde jagermeister en de eigenaar besloot ook mee te doen. Alleen vond hij dat we er 3 moesten doen! De show was super tof! Mikey en Florian waren goed op dreef met hun grappen en ik heb “staying alive” van de “beegees” gezongen. Iedereen vond de show super en we verkochten ook nog eens een hoop merch. Na de show nam david ons mee op een tour door de oude stad van Rome! Ik stond er versteld van hoeveel hij ons kon vertellen over het romeinse rijk. Een mooie avond dus! En nog wat geleerd ook.

Dag 8
We werden wakker gemaakt met een echt Amerikaans ontbijt. David speelde één van z'n nummers voor ons. Echt super goed! Nu gingen we naar Forli. In Forli lag een mega laag sneeuw. Florian besloot een sneewengel te maken en liep hierbij een greppel in die door de sneeuw niet te zien was. Niet veel later kwamen we bij het huis van Billy- en Ally Bubblegum aan. Hiervandaan vertrokken we gezamenlijk naar de “Capolinea” in “Faenza” waar wij onze laatste show van de tour gingen spelen. Het was echt ontzettend koud in de zaal, maarja ach, daar ga je niet dood van. We aten vegetarische pasta en hierna keken we naar wat bands. Er speelden 3 andere bands. Één band zong alles in het spaans en nog één deed nog een apers cover. De Teenage Bubblegums speelden een supersnelle set, bestaande aan 10 nummer binnen 12 minuten! Ook wij speelden super snel, maar het was echt een leuke show. Dit keer mocht het publiek kiezen welk nummer ik met m'n verklote stem moest zingen. Er werd gekozen voor “My heart will go on (titanic)” van “Celine Dion”. Dit lukte natuurlijk voor geen meter, maar het publiek zong gezellig mee! Na de show namen de teenage bubblegums en hun vrienden ons mee naar een bakkerij, die 24 uur per dag open is, om bomboloni te eten. Dat is een soort van donut met een zoete crème vulling. Echt geweldig! Dit was zeer zeker een goede avond om de tour mee af te sluiten.

 

 


Reacties

Gepost door: snusnu Gepost: 05-03-11 17:14:01
lekker bezig jongens ;)
Gepost door: gerrit Gepost: 06-03-11 10:47:58
Het niveau blijft bedroevend.
Gepost door: andy Gepost: 06-03-11 14:08:13
Een vooruitgang op het eerste verslag, maar kan er nog steeds niks mee.
Gepost door: hopper Gepost: 06-03-11 16:23:26
oh, wat zou je er graag mee willen doen? bewaren voor je toekomstige kleinkinderen om te vertellen voor het slapen gaan? Of misschien doorvertellen na een ruig avondje stappen en kotsen, alsof je het zelf hebt meegemaakt? Ben erg benieuwd!
Gepost door: puntig Gepost: 06-03-11 17:04:29
wat loopt iedereen toch te zeiken? is gewoon andere manier van schrijven dan the apers maar nou niet bepaald veel slechter ofzo
Gepost door: kevinaper Gepost: 07-03-11 12:55:46
Het gaat hier toch gewoon om een NL punkbandje, dat graag avonturen deelt op punx.nl? Eerste buitenland trip, eerste tourreport, genoeg info.
Gepost door: nelson Gepost: 08-03-11 16:14:59
Ik had er anders nog nooit van gehoord, The Bat Bites. Hier op punx.n is er bar weinig over te vinden. En dan al meteen een europese tour, nou nou nou.
Gepost door: kevinaper Gepost: 08-03-11 16:49:23
1 show in Innsbruck en een 5 tal in Italië en gelijk noemt ie het een Europese tour, nou nou nou
Gepost door: nelson Gepost: 08-03-11 16:55:49
Meerdere europese shows achter elkaar dan.
Gepost door: jgarde Gepost: 09-03-11 21:02:10
Wat Kevin zegt het gaat hier om een punkbandje dat zijn avonturen wilt delen harstikke leuk toch! Toch mooi dat ze plezier hier in hebben? Ik vind van wel en dat is toch de essentie van het spelen in een bandje?
Gepost door: gerrit Gepost: 11-03-11 15:07:26
dat is toch het hele punt niet Jgarde. Het gaat toch puur om de tenenkrommende manier waarop het gebeurd.

De kijk mij eens veel pils drinken en lekker kotsen verhalen doen mij de broek niet bepaald bollen.
Gepost door: neals Gepost: 11-03-11 18:22:14
Liever stoere kots/zuip/tour verhalen dan een board vol met gehuil dat alles kut is.
Gepost door: nelson Gepost: 12-03-11 13:07:20
Wat nog erger is, is alles zwart/wit denken. Ik bedoel, Fat Mike heeft een hele DVD volgescheten met kots/zuip/tour verhalen maar dat is gewoon fucking grappig. Wat Gerrit zegt, dit maakt mij de pis nog niet lauw.
Gepost door: tooneh Gepost: 15-03-11 07:22:42
Tour verslag van the apers was wel echt geniaal vergeleken met dit.
maar toch... Wel een leuk bandje en zeer waard om te checken!
Gepost door: kevinaper Gepost: 15-03-11 10:41:24
bier en plezier!

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact