Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

the Heat Tape - Raccoon Valley Recordings

18-02-11 16:19:00 / door pureandsimple / band: the Heat Tape / album: the Heat Tape - Raccoon Valley Recordings (2011)

the Heat Tape - Raccoon Valley Recordings

 De poppy lo-fi garage rock van The Heat Tape doet me, ondanks dat Brett Hunter erin zit (Dear Landlord/ the Copyrights), niet echt aan als een band die ik associeer met Red Scare Records. Maar ondanks dat de band niet klinkt als The Falcon, The Menzingers of The Reaganomics is dit wel een band waar ik heel erg vrolijk van word. Uiteindelijk is dat natuurlijk het belangrijkste.

 In 25 minuten worden we getrakteerd op twaalf felle nummertjes met uitstekende teksten. Je zou een band als deze als pure garagerock kunnen betitelen, maar een welwillend oor als het mijne hoort er duidelijk ook de affiniteit met punkrock doorheen. De nummers zijn verpakt in een plaat die wegluistert als een geheel (een discipline die ik ondanks de tijd van losse mp3tjes en geshuffle niet minder belangrijk vind geworden). Natuurlijk is het beginnen van ieder nummer met piepende feedback geen nieuwtje, maar het werkt uitstekend voor deze plaat die van begin tot einde kwalitatief hoogwaardige en catchy garage(punk)rock levert.

Ook al heeft Raccoon Valley Recordings nauwelijks minpunten op muzikaal gebied, was een booklet met teksten wel zo leuk geweest. Maar bij een plaat van dit niveau wil ik eigenlijk niet teveel zeuren. Liefhebbers van bands in stijl van the Marked Men en Jay Reatard hebben hier hun nieuwe favoriete band van 2011 gevonden.

Score: 85/100

<< Dirty Bastards - Hard To Kill AmsterDamned - s/t >>

Reacties

Gepost door: effehoor Gepost: 19-02-11 00:31:36
siked!

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact