Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Ingraved - Onryou

18-02-11 14:49:00 / door ltgdaan / band: Ingraved / album: Ingraved - Onryou (2010)

Ingraved - Onryou

Niet alles dat beukt is punk, en zo worden wij recensenten met enige regelmaat getrakteerd op snoeiharde metal. De schuine lach wordt echter snel van het gelaat geveegd wanneer ook een passende recensie wordt verwacht. Het Italiaanse Ingraved maakt een combi van moderne metal en death metal met een vleugje hardcore. Ingraved is al sinds 2001 plaatjes aan het uitbrengen, waaronder hun eerste full length Hatred From Outside in 2006. Nu volgt hun tweede full length; Onryou.

Nu ben ik niet de grootste death metal fan, maar Onryou is eigenlijk best toegankelijk en daarom prima uit te zitten. Het valt zo nu en dan op dat grunts, screams en cleane zang nietoptimaal zijn. Het verlies van kracht, of zo nu en dan zelfs toon (vals!), zorgt er voor dat Onryou bij enkele nummers aan overtuiging verliest. Waar dergelijke punten bij punkrock nog als per intentie zouden kunnen worden gebracht, valt dit tussen het mechanische gebeuk van metal niet als excuus te gebruiken. Dit soort muziek hoort te staan als een huis! Daarnaast denk ik dat er niet veel metal fans onder de indruk zullen zijn van het muzikale geweld. De riffs zitten goed in de muziek verwerkt, maar zijn niet bijster origineel voor death metal begrippen.

Al met al is Onryou geen straf geweest, maar ik vrees dat er niet veel death metal fans voor warm zullen lopen. Desalniettemin weet Ingraved met Onryou een dynamische plaat af te leveren, en misschien dragen de sporadische fuck-ups hier juist wel aan bij.
 

Score: 67/100

<< Dave Hause - Resolutions Dirty Bastards - Hard To Kill >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact