Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Apers on tour in the USA #2

20-01-11 04:30:00 / door pureandsimple / band: The Apers

The Apers on tour in the USA #2

 Toen ik na het schrijven van het eerste deel van dit tourreport mijn computertje dichtklapte, werd me vanaf de achterbank gevraagd hoeveel shows The Apers eigenlijk al gespeeld hadden. Computertje weer open, om vervolgens door het Word document, waarin ik alle shows sinds het begin heb bijgehouden, naar beneden te scrollen. De show in Orlando van de avond ervoor was nummmmmeeerrrrrrrrr….899. Show 900 in Miami! Niet slecht voor een paar boertjes uit de polder.

Churchill’s, de club waar we vanavond zouden gaan spelen, was zeker niet in de polder, meer in de ghetto. Toen we de club binnen kwamen, stond de backline van de Queers al op het podium, maar de band zelf was nergens te bekennen. Gelukkig was de bar al open en kregen we een pitcher citroen bier. De promoter van de avond gaf ons polsbandjes en zowaar een half kratje Budweiser. Naast ons en the Queers waren er ook nog 2 lokale bands gepland voor de avond. Een ska band met bongos en een boze mannen punk band, je weet wel. Beide bands hadden wiet meegenomen, en in de ultra-relaxte buitenbar werden de jointjes opgerookt.

De ska band was retestrak en ook wel leuk. De boze mannen punk kwam niet helemaal uit de verf, maar de bedoeling was goed. Inmiddels was de club flink gevuld, schat zo’n mannetje of 250, en was het Apers showtime. De exotische factor legde ons wederom geen windeieren, en er werd wild gedanst, gezongen en gestagedived. De Queers namen het momentum over, en gooiden er nog een schepje bovenop, hetgeen de feestvreugde tot een harde climax bracht.

Na het optreden leek het wel Euroknaller dag bij Mc Donalds. Meisjes zonder geld boden aan hun topje uit te trekken voor een t-shirt, en enkele mensen lieten trots hun Apers tattoo zien. We bleven tot het einde, en Mikey scoorde ook nog een goeie gram Miami Weed. Helaas moesten we nog wel een slaapplek gaan zoeken. Deze vonden we 50 km in het noorden, in een klein, groezelig trucker motel. Ivo en Mikey gingen gelijk slapen, maar Sharkee en ik besloten nog even de hoertjes en drugsdealers op de parkeerplaats te gaan vergezellen. Fat fun zeg ik je…

De volgende ochtend was ik al vroeg wakker, en besloot te gaan zwemmen, ik was immers nog steeds in zonnig Florida. Het zwembad was echter zo goor, dat ik besloot maar gelijk te gaan douchen. Next stop Jacksonville. Maar eerst weer ff langs Denny’s, voor zo’n lekker USA ontbijtje. Ieder van ons kreeg slechts voor de helft zijn bord leeg, eigenlijk wel zonde. Volgende keer maar voor 2 bestellen.

Bij de Jack Rabbits club in Jacksonville aangekomen, zat de deur nog op slot. Aan de andere kant van de straat was een sports bar, en sinds Sharkee om 6 uur US tijd in NL jarig zou zijn, bestelden we bier en een bordje super hete chicken wings. Om 7 uur waren The Queers er ook, en nog twee bands die ook gingen spelen. Joe Queer gaf me zijn telefoon, en toen ik mijn naam zei, bleek het Mike Park van Asian Man te zijn. Asian Man Records heeft onze laatste plaat uitgebracht, maar we hadden elkaar nog nooit over de telefoon gesproken. Goeie dude!

Het publiek druppelde langzaam binnen, en de twee bands deden wat ze deden, alleen een beetje te lang, waardoor wij maar 30 minuten hadden. Op zich niet zo erg, want Ivo zat niet lekker te drummen. Uiteindelijk was het een aardige show. Daarna een beetje bij de merch gehangen, terwijl de Queers er weer 30+ nummers doorheen knalden. 5 minuten na het slotakkoord van deze punkrock veteranen, hadden ze hun backline in hun gesmeten, en waren ze klaar om te gaan. Mooie lui, een beetje vreemd, maar erg vriendlijk.

Het licht ging aan, en de bar ging dicht, dus pakten ook wij onze zooi in onze mini-van. Na 30 minuten vonden we een hotel waar we met z’n vieren op een kamer mochten. Ivo gaf zijn 10 jaar oude brommer rijbewijs als ID, en het werd gewoon geaccepteerd. Mikey had honger, dus gingen we weer naar Denny’s. Dat werd geen succes, soms gaat het er gewoon niet meer in. Om 2 uur lag iedereen in een dikke coma.

Zo dik, dat we de volgende dag pas om 11 uur wakker werden, toen de schoonmaakster de kamer binnen kwam. Zonder de douchen snel de kamer verlaten, anders zouden we onze 50 dollar borg niet terug krijgen. Sharkee wilde nog even naar Walmart, en kocht bij Best Buy ook nog eens een fototoestel voor 400 dollar. Gekke Zeeuw yo! Voor het ontbijt bezochten we vandaag eens iets anders, Arby’s, waar ze hamburgers vervangen met rosbief. Interessant, maar niet voor elke ochtend.

5 uur later klopten we aan bij het huis van Johnny Puke in Charleston, South Carolina. Het was inmiddels niet warm meer en het regende ook. Maar Johnny, zanger van Cletus, had er zin in. Hij had bier, pizzas, wiet en een schoon mooi huisje met bedden voor iedereen. Zijn dikke zwarte lesbische vriendin kwam voorbij, en rond 7 uur gingen we naar de club. The Queers hadden vandaag een off-day. De band Captain Blackout speelde ook, en we mochten hun backline in zijn geheel gebruiken.

Hotdogs voor iedereen, chicken wings voor mij. Nog even terug naar Johnny’s huis, 200 meter verderop. Om 9 uur waren er zo’n 60 man binnen, en om 10 uur speelde de eerste band. Skate punk met Nickelback invloeden, intens genieten. De dikke zwarte lesbienne deed onze merch, dus konden wij ons goed concentreren op het drinken. De show was fun, en na de show hadden we meer dan 200 dollar aan merch verkocht, niet slecht voor een maandag.

Mikey en ik deden een interview voor een punkrock docu, en toen ging het dak van de tent. Tot 2 uur gedronken in de bar, toen met een aantal mensen terug naar ons huisje. Johnny Puke was vroeger de tourmanager van GG Allin, en tegenwoordig van Joey Cape en Drag The River. Alleen maar goeie verhalen. En weed. En tequilla met augurken zuur. En toen weet ik het niet meer.

Vandaag hebben we al 550 km gereden en nog 140 te gaan. Niet makkelijk met vier dikke katers, maar we zijn punkrock frontsoldaten. Vanmorgen heb ik gebeld met Interpunk, waar we onze shirts vandaan hebben. Alle XL shirts zijn op, die gaan hier veel harder dan in Nederland. Gelukkig spelen we vanavond in Richmond, Virginia, waar Interpunk zit. Ze maken nog 40 shirts, en nemen die vanavond mee naar de show. The Queers zijn er ook weer bij vanavond en ik heb er zin in!


Reacties

Gepost door: benazz Gepost: 20-01-11 20:20:30
lekker leesvoer!
Gepost door: duip Gepost: 20-01-11 21:32:54
zeker!
Gepost door: tom Gepost: 20-01-11 22:08:39
"Skate punk met Nickelback invloeden, intens genieten"

schitterend!
Gepost door: erikpokerface Gepost: 21-01-11 10:16:06
ook wendy's is niet verkeerd, als je dan toch alle fast foods gaat checken
Gepost door: snusnu Gepost: 22-01-11 12:49:02
Let op je spelling aper! :P hahahaha maar mooie verhalen zeker :)
Gepost door: kevinaper Gepost: 08-03-11 16:52:55
let op jezelf, snusnu

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact