Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Sir Reg - This is Sir Reg

04-01-11 20:24:00 / door ltgdaan / band: Sir Reg / album: Sir Reg - This is Sir Reg (2010)

Sir Reg - This is Sir Reg

Serveerde ik afgelopen november La Cretina Commedia van Talco al af als repititief ‘ge-hoempa-poempa’, mag ik nu aan de slag met het soortgelijke Sir Reg. Het Zweedse/ Ierse Sir Reg maakt folk-punk in de lijn van The Pogues en in mindere mate Flogging Molly en bracht afgelopen november hun debuut album This is Sir Reg uit.

In plaats van bands zoals Flogging Molly, die een kakofonie van bombastisch gejengel op je los laten, houdt Sir Reg het gelukkig iets meer naturel. Gitaren met distortion worden goed als ondersteuning ingezet en voeren geen boventoon. Zodoende houdt Sir Reg het iets traditioneler en komt meer in de buurt van The Pogues. Nummer als Straight of Magellan en Coimhthioch zijn zowaar mooie nummers waar je eventueel een epische veldslag op kan ontketenen (Straight of Magellan) of een dorpje kan binnen wandelen zoals dat gebeurt in elke willekeurige middeleeuwse Role Playing Game (Coimhthioch). Helaas kent het gros van de nummers op dit This is Sir Reg gewoon straight forward 'ge-hoempa-poema' met een jengelende viool. Iets wat denkelijk alleen voor de liefhebber is weggelegd.

Mocht je toevallig zo een liefhebber zijn van folk-punk, laat bands als Talco en Flogging Molly dan lekker links liggen en schaf het debuut van Sir Reg aan. Binnen het genre is dit goed te pruimen.

Score: 68/100

<< The Locators - self titled Capital - Givers/ Takers >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 05-01-11 21:09:49
Ik ben een van de liefhebbers van folk. Kijken of ik em ergens kan scoren...

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact