Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Locators - self titled

04-01-11 11:04:00 / door ltgdaan / band: The Locators / album: The Locators - self titled (2010)

The Locators - self titled

Het uit Copenhagen afkomstige trio Locators houdt het simpel; Back to basic, 3-chord punk rock ’n roll zonder enige opsmuk. Hoewel Locators in 2008 is opgestart en zodoende relatief jong is, bevat de band oude rotten uit bands als Nekromantix en Gorilla Angreb. Dit self titled album is het debuut van de band en komt uit op het Zweedse label Heptown Records.

Meer is mogelijk met minder, maar het concept moet wel goed uitgebuit worden wil het tot zijn recht komen. Locators slaagt hier maar half in want nummers als The End of the World, Razorblade, Demons Coming My Way en Triggerbomb bezitten niks wat het rechtvaardigt om basic te spelen en zijn zo droog dat je zin krijgt in een slok slaolie. Toch telt dit debuut ook enkele nummers die zeker de moeite waard zijn. Nummers als Home, Mesmerized, Vultures en Fear spelen meer met het tekort waardoor er dreigende en sfeervolle Ramones-achtige nummers ontstaan. Helaas zijn dit soort nummers in de minderheid op dit album.

Het self titled album van Locators is een niet onaardig album geworden. Leuk, met hier en daar nog best catchy en sfeervolle songs. Uiteindelijk vrees ik dat de band niet kan opboksen tegen de grote massa aan 3 akkoorden bandjes tenzij Locators zich wat meer gaat bezig houden met song-writing.

Score: 64/100

<< Red Fox Assault - Promo Sir Reg - This is Sir Reg >>

Reacties

Gepost door: laer Gepost: 05-01-11 15:35:55
Showtje in de Rambler met hun gespeeld, helaas bijna geen volk, maar klonk zeer aardig. Mogen wat mij betreft snel weer deze kant opkomen.
Gepost door: gerrit Gepost: 07-01-11 23:49:29
Matig en niet meer dan dat
Gepost door: bootboy77 Gepost: 10-01-11 19:22:09
Ik zag ze in de ACU met waarschijnlijk nog minder bezoekers, hadden een paar leuke nummers maar voor de rest teleurstellend.

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact