Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Red Fox Assault - Promo

03-01-11 18:08:00 / door ltgdaan / band: Red Fox Assault / album: Red Fox Assault - Promo (2010)

Red Fox Assault - Promo

Het Nederlandse Red Fox Assault maakt 90’s skate-punk met een vleugje metal zoals we dat wel kennen van bands als Belvedere, Venerea en Bigwig. Met de Red Fox Assault promo lijkt de band na hun eerdere in 2009 uitgebrachte EP Clean Slate een tweede poging te doen om bij het publiek in het oog te springen.

Geheel conform de richtlijnen van het genre opent de band met een lang muzikaal technische uiteenzetting van gepiedelie, fingertaps en breaks. Het vermoeden dat de zanger een gitaar om zijn nek heeft steekt de kop op, want veel van dit soort bands proberen maar al te vaak de matige vocalen achter een barrière van instrumentaal vernuft te verbergen. Zo helaas ook met Red Fox Assault, want waar de band bovengemiddeld de instrumenten beheerst zijn het de vocalen die ondermaats presteren. Dit niet als laatste door de aan het genre inherente vlakke muziek structuur, die het bijna onmogelijk maakt om een interessante zanglijn te creeren.

In de recensie van Clean Slate schreef collega Trilob al over de potentie die Red Fox Assault zou bezitten. Na het beluisteren van de Red Fox Assault promo ben ik hier ook zeker van overtuigd, maar denk wel dat er nog even stevig aan getrokken zal moeten worden wil deze potentie een erectie worden. Het devies in deze: minder technische gepriegel en meer song writing óf vocalen aanslepen die zich met de instrumenten kunnen meten.

Voor de liefhebber is de Red Fox Assault promo gratis te downloaden: www.myspace.com/redfoxassault

<< Dee Cracks - Attention! Deficit Disorder The Locators - self titled >>

Reacties

Gepost door: puuuh Gepost: 05-01-11 19:48:18
toch maar weer die honden kap om de mic plaatsen :p
Gepost door: georgew Gepost: 06-01-11 11:45:56
Ik vind het lekker klinken, haast on-Nederlands. Die minder perfecte vocalen zorgen er ergens ook wel weer voor dat ze niet helemaal klinken zoals Belvedere, This is a Standoff, Mute etc.

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact