Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Mongo Ninja - Nocturnal Neanderthals

31-12-10 14:58:00 / door pureandsimple / band: Mongo Ninja / album: Mongo Ninja - Nocturnal Neanderthals (2010)

Mongo Ninja - Nocturnal Neanderthals

 De sticker op dit album van Noorse sleazemetal punkrockers Mongo Ninja zegt ons: “Jesus fucking speedfreak on rollarblades! The Rampant, retarded and mentally departed shitheads are back. The third Mongo assault in 12 months! Punk down your thrat! Metal up your ass!”. Dat laat weinig aan de verbeelding over, toch?

Persoonlijk houd ik wel van een flinke pot vuilbekken. En wat dat betreft zit je bij dit 15-tracks tellende album van Mongo Ninja wel aan het juiste adres. Al met al is voorziet Nocturnal Neanderthals in een goed potje met metal doorspekte punkrock met teksten over.hoeren, neuken, zuipen, vechten, moord en doodslag. Ook over de muzikale ingrediëntkeuze van Zeke, Poison Idea, The Dwarves, Motörhead en Turbonegro heb ik niets te klagen, maar als puntje bij paaltje komt is dit toch domweg een zwakkere variant op alles wat we al wel eens eerder gehoord hebben. Dat neemt niet weg dat de band en diens muziek harstikke leuk zijn en dat er hier en daar echt heel sterk gitaarwerk aan te pas komt. Leuk voor de heb en vast ook een puike liveband!

Score: 71/100

<< The Roman Line - morning potraits Lemuria - Pebble >>

Reacties

Gepost door: ltgdaan Gepost: 01-01-11 16:47:03
Klinkt goed, was ook wel fan van The Nerds destijds.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 01-01-11 17:19:48
Dit is muzikaal wel van een hoger niveau dan datgene wat die spaghettivreters doen (deden?).
Die hoes van 'just because she didn't wanna fuck' is natuurlijk wel legendarisch!!
Gepost door: ltgdaan Gepost: 04-01-11 20:44:03
Absoluut, hoewel ik de Nerds juist door dat gare geluid wel iets meer obscuur vond klinken. Mongo Ninja klinkt desalniettemin wel erg cool!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 05-01-11 11:24:43
Ik heb nog een split 7" liggen van The Nerds met die dude van de Murderdolls waar op de hoes een non met een crucifix tot bloedens toe in dr kruis geramd wordt. Niet al te smakelijk.
Gepost door: ghoulie Gepost: 06-01-11 22:59:35
The Nerds deden. Een paar maanden geleden toevallig hun drummer tegen gekomen. Enkele leden van The Nerds zijn met iets nieuws bezig (naam ontgaat me ff) en hij garandeerde me dat het verhaal van the Nerds voorgoed gedaan is.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 07-01-11 14:59:11
Ah. Good to know dat ze nog steeds bezig zijn. Ooit nog es monkey motherfucker geinterviewed. Man heeft een behoorlijke Antiseen fetish trouwens.

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact