Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

21-12-10 23:27:00 / door ltgdaan / band: / album: - Innan Livet Exploderar (2010)

Nobelkommittén maakt melodieuse streetpunk zoals we die nog kennen uit het TKO tijdperk, toen bands als The Forgotten en Lower Class Brats nog de boventoon voerde van de punkrock scene. Ook Burning Heart Records uit Zweden deed destijds leuk mee in deze divisie met bands als Voice of a Generation en Bombshell Rocks. Waar voorgenoemde Zweedse bands er echter verstandig aan deden hun moedertaal in te wisselen voor de in het algemeen wat meer gesproken Engelse taal, meende Nobelkommittén het Zweeds niet te moeten verloochenen.

Laten we eerlijk zijn. Veel van ons Nederlanders komt met Zweeds niet verder dan wat de Swedish Chef ons in onze jeugd heeft geleerd. Tenzij je enige kennis hebt van de Zweedse taal en deze ook nog eens op waarde weet te schatten, kan je Nobbelkommittén links laten. Hoewel het muzikaal best in orde is met de band, is er echt niet door het gibberish van Zweeds heen te komen.

Misschien dat Nobelkommittén het goed doet in eigen land, maar ik krijg niet het idee dat we deze band veel in Nederland zullen zien (of wat dat betreft de rest van Europa). Zweeds hoort naar mijn inziens alleen in D-beat terug te komen! Börk, börk, börk!

Score: 60/100

<< Ghost of a Chance - And Miles To Go Before I Sleep Poison my blood - The Great Northern >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact