Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Sodom - In War and Pieces

15-11-10 13:50:00 / door pureandsimple / band: Sodom / album: Sodom - In War and Pieces (2010)

Sodom - In War and Pieces

Los van twee wereldoorlogen, bier en braadworsten staat Duitsland voor mij ook bekend om de metal. Niet alleen is Duitsland het enige land waar de powermetal nog op handen wordt gedragen, ze hebben ook een gezonde voorliefde voor goeie thrash. Met Kreator, Destruction en Sodom mogen de kuilengravers aan onze oosterzijde dan ook een aardig woordje wisselen met bijvoorbeeld diens Amerikaase mede-thrashers van Overkill, Exodus en Slayer.

Sodom, toch ook al sinds midden jaren tachtig bezig, heeft na vier jaar maar weer eens een nieuwe schijf uitgebracht. In War and Pieces laat zien dat Angelripper's stembanden nog tip-top in orde zijn, maar net als het vier jaar geleden uitgebrachte Sodom (2006) doet de band me verder bijzonder weinig. Bernd "Bernemann" Kost plukt weer extreme gitaarpartijen uit z'n jammerhout, maar behalve God Bless You (inclusief akoestische intro) verzuipt de band zichzelf met behulp van allerlei clichés in de grijze middenmoot van de thrash-metal. Misschien komt dit ook omdat ik weinig tot geen geschiedenis met Sodom heb, maar ik hoor daarentegen wel dat dit album verder prima in elkaar steekt en dat er geen enkele thrashhead een miskoop zal hebben aan In War and Pieces. Weet wel dat het niveau van Agent Orange, The Saw Is The Law en M-16 bij lange na niet wordt geëvenaard.

 

Score: 66/100

<< Hateful Monday - Lions & Jackals Smoke Or Fire - The Speakeasy >>

Reacties

Gepost door: lowriderskin Gepost: 15-11-10 20:34:51
Word tijd dat ze stoppen schijtband!!!
Gepost door: thrashcorefanatic Gepost: 18-11-10 12:57:35
LOL duidelijk dat je geen kaas hebt gegeten van thrash. In War and Pieces is een van de beste albumsin de Sodom discografie en veegt de vloer aan met alles wat bijvoorbeeld Destruction de afgelopen 10 jaar uitgebracht heeft. Niveau van "M-16" wordt makkelijk gehaald...
Gepost door: pureandsimple Gepost: 18-11-10 13:18:28
Het latere werk van Sodom (net als eigenlijk AL het werk van Destruction trouwens!) is gewoon ubersaaie thrash. Absoluut niet slecht! Maar gewoon saai. Voor een website waar een enkele thrash-kenner komt buurten en een half handje geinteresseerden heeft het ook geen zin om hier heel specifiek op deze release in te gaan. Hij is goed voor iedereen die echt van thrash houdt, maar als je geen hardcore liefhebber bent kun je 10x beter iets anders oppikken.

Ik ben idd geen echte kenner nee, maar heb wel Agent Orange, the saw is the law en M-16 alledrie in de kast staan, maar ik draai 100,000x liever de bay area tijdgenoten.
Gepost door: thrashcorefanatic Gepost: 18-11-10 14:43:07
Je mag je mening hebben natuurlijk, maar in een review is enige objectiviteit wel geboden. Feit is dat de nieuwe Sodom ontzettend goede reviews binnensleept, ook in de "serieuze" pers. Zo was ie o.a. CD van de maand in de Metal Hammer. 66/100 is wat dat betreft geen score die de kwaliteit van het gebodene reflecteert. Ik zal niet zeggen dat het hun allerbeste album is maar een zeer goede thrash plaat (zeker anno 2010) is het zeker. Bay Area is een hele andere stijl (alhoewel Sodom zeker wel opgeschoven is richting een meer Amerikaanse sound), ook vet maar ook gelikter en minder energiek. Ik vind alle thrash stijlen gaaf van Sacred Reich tot Sodom en van Forbidden tot Artillery en Sabbat (UK), maar Sodom doet in deze vorm voor geen enkele band onder.

Ik snap je kritiek ook niet dat het ubersaai is, het is m.i. juist een heel divers album met zowel supersnelle thrashers, atmosferische mid tempo tracks en echte groovers. Ook de vocalen zijn zeer divers van bijna death grunts tot Tom Araya achtige screams met alles dat ertussenin zit. De laatste paar EXodus platen zijn wat dat betreft meer een voorbeeld van eenvormigheid. Maar goed, ieder zijn mening dan maar....
Gepost door: pureandsimple Gepost: 18-11-10 16:20:11
Ik ga het kort houden, want ik versta prima wat je zegt, maar ben het er niet helemaal mee eens en het is wel vaker gebleken dat ik niet iedereen deze (juiste, huh-uh) mening deelt
1) Ik heb als journalist schijt aan andere media en wat zij vinden (bij iets als de Metal Hammer hebben ze sponsors en een aantal behoorlijk matige journalisten waardoor allerlei crap gehypt wordt (sodom is geen crap natuurlijk!)) Ik weet dat we hier soms wat objectiever kunnen zijn.
2) De middenmoot van goede bands begint bij allerlei media vaak bij 70+ punten, maar bij mij begint de middenmoot (lees: uitstekende platen die je na een half jaar nauwelijks meer opzet) bij 60 punten. Een voldoende betekent al dat iets de moeite waard is. Ik denk dat daardoor een groot verschil zit in de eindscores met andere media.
3) Uiteindelijk is er natuurlijk niemand die 100% jouw mening kan vertolken, maar als het goed is hoor je dat als liefhebber van goede muziek er wel doorheen.
4) ik vind 66 punten gewoon een goede score en het was ook het idee om deze plaat een dikke voldoende te geven.
Shit... toch niet echt kort gehouden volgens mij...
Gepost door: captainmorebeer Gepost: 21-11-10 21:50:11
Jij trekt jezelf ook af voor de spiegel toch?
Gepost door: pureandsimple Gepost: 22-11-10 17:18:07
Nee, je moeder doet dat en ik hoef haar lelijke kop niet te zien.
Gepost door: captainmorebeer Gepost: 22-11-10 19:00:02
hap hap hap sneu figuur
Gepost door: xanathos Gepost: 23-11-10 16:16:02
Vond je eerste reactie eigenlijk wel de beste meneer de reviewer. Leuk voor de liefhebbers, maar meeste mensen hier zijn dat niet.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 23-11-10 17:15:25
Uh-huh... Ik hap gewoon graag : )
Gepost door: captainmorebeer Gepost: 23-11-10 20:39:03
Ik heb Sodom live gezien op With Full Force X en het is is inderdaad zo dat je er van moet houden.
Met opblaaspoppen op het podium die dan door gitaarhalzen genomen worden en al dat duits...
Net zoals New Kids on the Block , fout maar wel lekker...
Gepost door: lowriderskin Gepost: 24-11-10 22:28:08
Als ik thrash metal wil horen zet ik wel Exhorder,Exodus,Death angel,Flotsam &Jetsam,DRI,Toxik,Acrophet,Paradox,Sacred Reich,Slayer,Metallica,Atrophy,Violator,Municipal Waste,Hades,SOD,Excel,Suicidal Tendencies,Dark Angel,Inquisitor,Desultory etc op.......Geen Sodom dus!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact