Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Riverboat Gamblers in Den Haag

05-11-10 17:22:00 / door pureandsimple / band: The Riverboat Gamblers / concert: 04-11-10 - Riverboat gamblers - Supermarkt - Den Haag

The Riverboat Gamblers in Den Haag

Omdat The Riverboat Gamblers gratis spelen in de Supermarkt te Den Haag scheelde me dat weer een tripje naar Tilburg (ondanks dat ik ook graag Sum41 had gezien). Gesteund door een goeie roadtrip en uitstekend gezelschap heb ik er goede zin an, maar helaas wordt mijn enthousiasme deels de kop ingedrukt omdat we precies op tijd zijn om Cooper te zien.

Cooper is een band die al wat jaartjes op de teller heeft en door heel Europa heeft gespeeld met allerlei kwaliteitspunk. Op plaat is de band echter nooit de moeite waard gebleken en ook live maakt het mij de pis nog steeds niet lauw. Spike van Di-rect kwam wel nog even buurten voor deze band dus wellicht is er eindelijk eens empirisch bewijs dat ik het misschien bij het verkeerde eind heb wat betreft mijn oordeel over een band. Maar het is, was en blijft natuurlijk wel een enorme schijtband. 

Na wat pils en gezelligheid is het dan toch eindelijk (zo voelde het in ieder geval) tijd voor de Gamblers! Wat opvalt is dat het geluid echt vreselijk slecht is vooraan. Later blijkt dat het achterin de kroeg allemaal een stuk beter te horen is, maar een punkband wil je natuurlijk van zo dichtbij mogelijk meemaken. De Texanen spelen, zeker in vergelijking met de tour met The Bouncing Souls, behoorlijk veel van Underneath the Owl. Vanwege het feit dat ik (en volgens mij alle bezoekers) deze laatste plaat een stuk minder geniaal vind dan het oude werk ben ik niet meteen enthousiast, maar de band laat zich daardoor niet van de wijs brengen. Het was ook bijna onmogelijk om To The Confusion… te overtreffen en een enthousiaste show doet prima verbloemen dat deze plaat veel teveel mid-tempo liedjes bevat. Gelukkig komt de tweede helft van de set wat meer werk van Something to Crow About en To The Confusion of our Enemies voorbij. Ook het publiek lijkt meer te voelen voor de oudere liedjes en waagt zelfs een klein dansje (welke uitmondt in een met pile-on met Wokkel onderop). Al met al is de show toch zeker wel een succes te noemen (ook al spelen ze niet Unicorn Shave Your Horn).

De blinde punkrockers onder ons zouden waarschijnlijk een stuk minder plezier hebben beleefd aan deze show, maar omdat de band lekker fanatiek van leer trekt nam iedereen het geluid voor lief volgens mij. Een goede show neerzetten kun je sowieso wel aan The Riverboat Gamblers overlaten. Maar het kan eigenlijk niet dat een kenner en liefhebber van het werk van de Gamblers in sommige gevallen niet een kan herkennen welke nummers er gespeeld worden (en ik ben door de jaren heen wel gewend om door slecht geluid heen te luisteren). Toch zie ik de Supermarkt als een uitstekende plek voor punkrockshowtjes, gezien het formaat van het podium en de algehele uitstraling van de toko. Wat centen uittrekken voor beter geluid zou daarentegen geen overbodige luxe zijn. 


Reacties

Gepost door: uitwerpsel Gepost: 06-11-10 01:30:47
k moet zeggen, ze vielen me niet tegen vandag in de 013!
Gepost door: wokkel Gepost: 06-11-10 02:02:04
Het was een mokershow! Ken eigenlijk maar een album, maar werd totaal weggeblazen door het enthousiasme en de songs. Dat het geluid niet je van jet was kon me niet deren. En na zoveel jaren showtjes en pile-ons was het gewoon mijn beurt om onderop te belanden. Na drie keer slikken hield ik ook nog mn eten binnen. En vandaag de Swinging Utters. Het valt allemaal niet tegen!

http://www.youtube.com/watch?v=CemaR5Qa2hQ
Gepost door: lappetiet Gepost: 06-11-10 09:47:33
Heb het helaas moeten missen in Den Haag..... Maar begreep van de show in 013 dat het Nederlandse publiek niet echt begreep wat de band er kwam doen.... en toen Sum op kwam met hun voorgekauwde show bleek het publiek wel in eens los te kunnen..... Matig maar ja dat heb je uiteraard met zo'n headliner..... Had the Gamblers graag gezien in Den Haag volgende keer beter!
Gepost door: barfly Gepost: 06-11-10 12:20:46
"Spike van Di-rect kwam wel nog even buurten voor deze band dus wellicht is er eindelijk eens empirisch bewijs dat ik het misschien bij het verkeerde eind heb"
het bewijs dat jij t per definitie altijd bij t verkeerde eind hebt lever je mooi met deze zin ;-)
Gepost door: georgew Gepost: 06-11-10 13:02:49
voor mij is t ook een raadsel hoe Cooper het ooit tot Kung Fu records (label van The Vandals) hebben geschopt..
Gepost door: pureandsimple Gepost: 06-11-10 15:07:03
Ook in de punkrock kun je je omhoog humpen.
Gepost door: gerrit Gepost: 06-11-10 19:29:41
zeer coole show
volgens mij hebben die lui van cooper wat te maken met dat kung fu. goed is het niet nee.
Gepost door: triplezero Gepost: 08-11-10 12:22:51
Als Spike komt kijken betekend toch juist dat het kut is of wat?
Gepost door: triplezero Gepost: 08-11-10 12:23:54
En Cooper heeft gewoon knaken neergelegd voor Bill Stevenson achter de knoppen (2x) en zodoende is waarschijnlijk Kung-fu ook geinterresseerd geraakt.
Gepost door: barfly Gepost: 08-11-10 13:16:48
bill stevenson vindt cooper gewoon te gek, maar al jullie bandjes vast ook
Gepost door: gerrit Gepost: 08-11-10 18:10:59
spike is altijd te vinden in de supermarkt dus denk niet dat het een graadmeter is. Overigens is ie met regelmaat op leuke shows in Den Haag te vinden en een geschikte kerel.
Gepost door: eltente Gepost: 08-11-10 23:35:29
Cooper is een geniale band!!! Bill Stevenson heeft jaren geleden zelf contact met Cooper gezocht omdat hij een nummer van hun hoorde in een kroeg en toen naar de dj is gegaan om te vragen welke band het was. Het is de enige band waar hij voor in een vliegtuig stapt om de opnames te komen doen. Waarom denk je dat zij al op lowlands speelden en Europese tours deden toen wij allemaal nog ukkies waren? Omdat het een fucking goede band is!
Gepost door: lappetiet Gepost: 09-11-10 07:26:57
zeer prachtig allemaal dat Cooper, maar wordt het niet eens tijd dat er nieuwe bands een kans krijgen om te supporten voor bands als the Gamblers etc.... Ben de voorgekauwde voorprogramma's inmiddels wel een beetje beu.....
Gepost door: xanathos Gepost: 10-11-10 13:18:54
Spike is best een lul als je het mij vraagt, maar dat terzijde.
Jammer dat ik dr niet bij kon zijn, vond de gamblers toen met de sould wel heel vet, ondanks het wat matte publiek. Was wel benieuwd naar een gig in een wat kleiner zaaltje en (zoals je al zei) de supermarkt is wel goed geschikt voor dit soort optredens. Doorgaans is het publiek in den haag ook wat matjes dus op zich kun je wel stellen dat de band behoorlijk wat voor elkaar heeft gekregen zo... :)
Gepost door: gerrit Gepost: 11-11-10 11:06:49
En het is een lul omdat?

Goed om te lezen dat toch nog iemand Cooper trekt, staan ze er niet voor jan met de korte achternaam. Ik zelf kan er helemaal en dan ook helemaal niets mee en dus blij dat ik binnenkwam toen ze al klaar waren.

Gepost door: xanathos Gepost: 11-11-10 16:33:28
Hij paradeert doorgaans rond alsof ie het mannetje is, loopt backstage bij verschillende gelegenheden verschrikkelijk te zeiken en gaat er vanuit dat je em als een grootheid in de muziek ziet.
Maar dat zijn mijn ervaringen maar... ;) maargoed, dat is allemaal een ander verhaal...
Gepost door: detox Gepost: 18-11-10 16:56:09
Wat een stelletje uilenpissers hierboven zeg, de reacties lijken op die van een typische pvv stemmer die zeikt in de telegraaf.
Toevallig hoorde ik na de show zelf van de RBG heren dat ze Cooper helemaal te gek vonden en er helemaal blij mee waren.
Weer eens wat anders dan een middelmatig spelend kut punk bandje.

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact