Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Coffin Carnival III

03-10-10 22:25:00 / door mano-revolver / band: Mad Sin / concert: 02-10-10 - Coffin carnival iii - Rambler, The - Eindhoven

Coffin Carnival III

Zaterdag 2 oktober vond in onze lichtstad alweer de derde editie van het Coffin Carnival festival plaats. Een show die is verspreid over de kleine zaal van de Effenaar en The Rambler. Om eerlijk te zijn had ik er nog niet eerder van gehoord en ook ditmaal kwam ik er slechts twee dagen voor aanvang per toeval achter en een line-up met onder andere The Other, Demented Are Go en Mad Sin kon ik na wat wikken en wegen toch niet laten schieten dus om 18:08 zat ik netjes in de intercity richting het Eindhovense.

De avond werd afgetrapt door The Cenobites, onze Rotterdamse psychobilly trots is na enkele jaren van afwezigheid weer terug met een ijzersterke nieuwe line-up (twee nieuwe gitaristen en een nieuwe drummer) en dat is ook terug te horen. In het verleden heb ik The Cenobites menig maal mogen aanschouwen en ik mag dan het geheugen van een zeef hebben maar deze mannen heb ik naar mijn idee nog nooit zo strak horen spelen. Het idee was waarschijnlijk om een Nederlandse band de avond te laten openen, maar in de toekomst verdienen deze mannen een hogere plek op de bill.

De Belgische horrorpunk band heb ik overgeslagen in The Rambler en bleef plakken in de Effenaar om de diverse stands te checken en te blijven plakken voor The Other. Deze Duitse band is één van mijn favoriete horrorpunk bands die op dit moment actief is en mijn hoge verwachtingen werden ook dit keer niet in de steek gelaten. Zanger Rod is ook live uitstekend bij stem en zo goed als alle nummers die ik wou horen zoals 'Beware Of Ghouls', 'Become Undead', 'Der Tod Steht Dir Gut' en 'The End Of Our Time' kwamen voorbij. Echt een band die ik wel wat vaker in Nederland zou willen zien, maar met halloween spelen ze met onder andere Nim Vind en Blitzkid in Keulen, ik ga er zeker bij proberen te zijn!

Na The Other word uiteindelijk toch de sprong gewaagd naar The Rambler, want van het legendarische psychobilly orkest Demented Are Go moeten uiteraard wat hits meegepakt worden. Echter is het in een volgepakte The Rambler bijzonder slecht uit te houden, de warmte was niet te doen en na enkele nummers zoals 'Pervy In The Park' en 'Mongoloid' was het de resterende tijd van de set toch sigarettenrook uitblazen op het terras van dit café.

Afsluiter van de avond is de minstens zo legendarische psychobilly band Mad Sin. Onze Duitse vrienden maken er bij elke show weer een feest van en ook deze keer was het niet anders. Mad Sin is zonder twijfel één van mijn favoriete psychobilly bands en met het nieuwe album 'Burn And Rise' word er menig show in Nederland afgewerkt. Niet alleen op hun laatste telg bewijst Mad Sin nog altijd tot de top te behoren, ook live is het nog altijd één van de beste bands en ouder werk zoals 'Dead Moon's Calling', 'Night Of The 1000 Eyes' en 'Communication Breakdown' met tracks van 'Burn And Rise' waarmee de knotsgekke Koefte en co. zich zoals altijd weer bewezen als een waardige afsluiter.


Reacties

Gepost door: lunatic Gepost: 03-10-10 23:23:32
hoe was de opkomst? Had andere verplichtingen anders zeker gegaan.
Nog mee kunnen pikken wie de drums speelde bij Demented are Go? Aangezien ze er eigenlijk geen meer hebben en Koefte het schijnt te doen deze dagen.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 04-10-10 08:43:38
Opkomst was wel aardig geloof ik. Bij Demented en Mad Sin stond het behoorlijk vol.
Bij Demented niet kunnen zien wie de drummer was, stond bij hun achteraan omdat ik wat later binnen kwam.
Gepost door: lowieke Gepost: 04-10-10 13:41:24
Vandaar dus als die psychobilly rock n rollers in Eindhoven...
Gepost door: bettiex Gepost: 04-10-10 17:14:52
Het was uitverkocht, dus wel een aardige opkomst, ja.
Gepost door: kezuskrijst Gepost: 06-10-10 16:29:53
zegt weer genoeg over punx.nl en de link met het kraken . . . in Nijmegen had je moeten zijn . . . maar goed: werk, consumeer en sterf!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 07-10-10 11:23:24
Pardon?
Volgens mij was de zanger van uw band die avond ook in het Eindhovense. En terecht, toffe avond!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 09-10-10 10:40:08
:-D

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact