Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Kvelertak - Kvelertak

06-08-10 01:46:00 / door trilob / band: Kvelertak / album: Kvelertak - Kvelertak (2010)

Kvelertak - Kvelertak


Toen ik de beschrijving van deze band las was mijn eerste reactie: shit wat moet ik hier nou weer mee?!
"Enter Kvelertak, a delicious motley crew from Stavanger that uses the Turbonegro method for its black metal approach: an orgy of thickly sliced punk rock and good old rock & roll in IMAX 3D format. In other words: completely over the top, these six rocking rascals with a three-man guitar front, going for all sacred cows in the aforementioned genres with undisguised fun and catchy melodies."

Een band met drie gitaristen? De Turbonegro methode? Black Metal? Waarom moet ik nou weer deze review doen?
Ik moet toegeven dat ik verrast werd toen ik Kvelertak opzette. Een opgefokte maar toch typisch Noorse Metal sound vliegt je om de oren. En niet alleen de sound is Noors; ook de teksten zijn niet te verstaan. Ook al laten de titels van de nummers Blodtørst, Offernatt en Sultans of Satan weinig aan de verbeelding over. De Black Metal mix met hardcore en rock'n roll laat zich het beste beschrijven als Black'n Roll. En aangezien dat genre voor mij onbekend terrein is mag iedereen voor zichzelf uitmaken wat ze er van vinden. Bijgevoegd een youtubelink waarin de bedoelingen van deze band aardig duidelijk worden. Ik trok het in ieder geval beter dan verwacht!

Omdat deze release als download op onze redactie binnenkwam ontging mij het ontzettend gave artwork. Deze is verzorgd door John Baizley van Baroness en is wat mij betreft een van de tofste hoezen die ik in jaren heb gezien! Een dik pluspunt dus!


 

Score: 71/100

<< Sick Of It All - Based on a True Story Continuance - Carry Ourselves >>

Reacties

Gepost door: corjan Gepost: 09-08-10 14:10:37
beter tel je 20 punten op bij de review...
Gepost door: wokkel Gepost: 09-08-10 23:28:54
Ik trek het wel!
Gepost door: trilob Gepost: 10-08-10 11:26:48
bedankt voor die edit :)
Gepost door: jelleonparole Gepost: 13-08-10 00:49:43
Heb het een tijd terug ook gecheckt omdat de term 'black 'n roll' mij wel interessant in de oren klonk. Helaas, het was mij allemaal net wat te hip.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact